Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Τρένα μετατρέπονται σε... ασθενοφόρα για την μεταφορά ασθενών

Έκτακτο σχέδιο από την κυβέρνηση

19 Νοεμβρίου 2020 20:09
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Τρένα μετατρέπονται σε... ασθενοφόρα για την μεταφορά ασθενών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός "χτυπάει" όλο και περισσότερο τη χώρα με την κυβέρνηση να προσπαθεί να το αποτρέψει όλο αυτό βρίσκοντας νέες λύσεις, Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ μέσα από ανακοίνωση του ανέφερε 3.227 κρούσματα και 59 νεκρούς σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προετοιμάζει έκτακτο σχέδιο για την μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένα, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων και τη διατήρηση του υψηλού ποσοστού θετικότητας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, αμαξοστοιχία με 6 βαγόνια συγκεκριμένων προδιαγραφών, τα οποία έχουν συνδεθεί με ειδική ράμπα έτσι ώστε τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους ασθενείς μέχρι την αμαξοστοιχία. Τα δύο από τα βαγόνια, έχουν μάλιστα διαμορφωθεί ήδη κατάλληλα, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν φορεία.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, έπειτα από συνεννοήσεις με το υπουργείο Υγείας, έχουν εξετάσει τα βαγόνια και η αμαξοστοιχία είναι έτοιμη να αναχωρήσει για την Αθήνα, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Να σημειωθεί ότι με το τρένο αυτό θα μεταφέρονται μόνο οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις απλές κλινικές Covid-19 των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και όχι οι ασθενείς των ΜΕΘ.

Ο κορωνοϊός "χτυπάει" και τους νέους - Δύο 27χρονοι βρίσκονται διασωληνωμένοι

Τα προβλήματα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όλο και περισσότερο χειροτερεύουν και αυτό φαίνεται και μέσα από την σημερινή ανακοίνωση, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, του ΕΟΔΥ σχετικά με τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα αλλά και τους διασωληνωμένους που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός από ότι φαίνεται δεν "αγνοεί" τους νέους αλλά τους "χτυπάει" και εκείνους και σοβαρά σύμφωνα με ένα πρόσφατο περιστατικό όπου διασωληνώθηκαν δύο 27χρονοι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 27χρονου στην Αθήνα ο οποίος διασωληνώθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και νοσηλεύεται στην εντατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας αυτός δεν έχει υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, ένας επίσης 27χρονος διακομίσθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, από την Μανωλάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με πολύ σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού, σε κωματώδη κατάσταση.

Ο νεαρός άνδρας, διασωληνώθηκε αμέσως ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες γι’ αυτόν. Έχει ήδη δοθεί εντολή στον ΕΟΔΥ, να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο στην Μανωλάδα, για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του 27χρονου, και να διενεργηθούν τα απαραίτητα τεστ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share