Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου Λάρισας: Ασθενής ζήτησε να αποχαιρετίσει του δικούς του

Απίστευτη δήλωση

19 Νοεμβρίου 2020 19:09
Διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου Λάρισας: Ασθενής ζήτησε να αποχαιρετίσει του δικούς του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός έχει καταφέρει να μετατρέψει τη Λάρισα σχεδόν στην κατάσταση που βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν τους ασθενείς στη ζωή. Επίσης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου τα κρούσματα στην Ελλάδα όπου αυτά είναι 3.227.

Συγκεκριμένα το γενικό νοσοκομείο της περιοχής έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο για Covid-19 περιστατικά, αφού δε νοσηλεύει και δεν εξετάζει άλλα περιστατικά, τα οποία διοχετεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, με τους γιατρούς να δημιουργούν απλές κλίνες σε ΜΕΘ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη εισαγωγή ασθενών.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής της ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση και λύγισε όταν αναφέρθηκε σε έναν 80χρονο ασθενή ο οποίος κουράστηκε και δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

«Μου ζήτησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του για να τους αποχαιρετήσει», είπε με σπασμένη φωνή ο κ. Κομνός. «Τους αποχαιρέτησε έναν έναν με βιντεοκλήση», είπε και πρόσθεσε: «Ευτυχώς ακόμα δεν χάθηκε και ελπίζουμε να μην χαθεί».

Ο κ. Κομνός είπε ακόμα ότι: «Το νοσοκομείο έχει διαθέσει 123 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 24 κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Θα λειτουργήσουμε με τη βοήθεια των συναδέλφων μας που θα μας συνδράμουν, άλλες 5 κλίνες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και στη Λαμία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν άλλες 5 κλίνες. Από τα άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει φως».

Ο κ. Κομνός επισήμανε ότι θα διατεθούν συνολικά 176 κλίνες για ασθενείς Covid-19, την ώρα που οι ιστορίες ασθενών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση συγκινούν.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο διευθυντής ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά

Ο κορωνοϊός από ότι φαίνεται δεν αφήνει πίσω του τίποτα με τα κρούσματα και τις σοβαρές περιπτώσεις να αυξάνονται όλο και περισσότερο, όπου και τις τελευταίες ώρες έχουν καταλήξει 43 συνάνθρωποι μας από τον ιό.

Συγκεκριμένα δύο νέες διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό έγιναν χθες βράδυ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και μάλιστα σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για παιδιά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Λάρισας, από το Νοσοκομείο Βόλου στην Παιδιατρική Κλινική μεταφέρθηκε 4χρονο αγοράκι μαζί με την μητέρα του, επίσης θετική στον ιό. Επίσης, μεταφέρθηκε από τα Τρίκαλα άλλο ένα παιδί 20 μηνών, ενώ ήδη νοσηλεύεται παιδί 2 ετών. Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα έχοντας πάντα στο πλευρό τους τις μητέρες τους, που επίσης νοσούν.

Στην Παιδιατρική Κλινική επίσης φιλοξενούνται άλλα τρία παιδιά ηλικίας 1,5 μηνών, 3 ετών και 13 ετών με ύποπτα συμπτώματα. Σε καλή κατάσταση αλλά υπό συνεχή παρακολούθηση από τους γιατρούς βρίσκονται τέσσερα νεογνά από 2 έως 4 ημερών, που διαπιστώθηκαν θετικά στον ιό με την γέννησή τους.

Στο ίδιο νοσοκομείο έφυγε από τη ζωή υπερήλικας άντρας, 91 χρονών, ενώ διασωληνώθηκε γυναίκα μόλις 42 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share