Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έδιωξε τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών μέσω... Twitter

Οι αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου

18 Νοεμβρίου 2020 07:07
ΗΠΑ: Ο Τραμπ έδιωξε τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών μέσω... Twitter
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter πως καθαιρεί τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA), τον Κρις Κρεμπς, τον οποίο κατηγόρησε πως προσυπέγραψε μια «εξαιρετικά ανακριβή» τοποθέτηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωση τη σύνθεση του επιτελείου του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ αναφερόταν στην ανακοίνωση πολιτειακών και ομοσπονδιακών εκλογικών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» της χώρας, αντικρούοντας τις διαμαρτυρίες της εκστρατείας του περί «τεράστιας» νοθείας σε βάρος του.

Η CISA υπάγεται διοικητικά στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν πολύ ανακριβής, διότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία», ανέφερε ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter. «Κατά συνέπεια, ο Κρις Κρεμπς παύεται από το αξίωμα του διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών, με άμεση ισχύ», συμπλήρωσε στη δεύτερη.

Η διαχείριση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης τοποθέτησε ειδική σήμανση στις αναρτήσεις του Αμερικανού αρχηγού του κράτους, σημειώνοντας πως οι ισχυρισμοί του περί «νοθείας» είναι «αμφισβητούμενοι».

Η επίμαχη ανακοίνωση (12η Νοεμβρίου) αντέκρουε καταγγελίες της ομάδας του Τραμπ, τονίζοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως δεν υπάρχει «καμιά απόδειξη» ότι χάθηκαν ή ότι αλλοιώθηκαν ψηφοδέλτια, ή ότι υπήρξε πειρατεία συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν στην καταμέτρηση.

Εκλογές-ΗΠΑ: Tα γυρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν παραδέχθηκα τίποτα...» (photo)

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε στροφή 180 μοιρών μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Λίγη ώρα μετά την έμμεση παραδοχή του για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος με νέα του ανάρτηση στο Twitter ξεκαθαρίζει ότι δεν παραδέχθηκε τίποτα.

«Νοθευμένες εκλογές. Θα νικήσουμε!» έγραψε λίγα λεπτά μετά τις πρώτες του αναρτήσεις και αφού τα διεθνή ΜΜΕ διάβασαν σε εκείνες την πρώτη παραδοχή ήττα.

Με νέο του tweet, λίγα λεπτά αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχιζε λέγοντας: «Κέρδισε μόνο στα μάτια των μίντια των Fake News. Δεν αναγνωρίζω τίποτα! Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτές ήταν νοθευμένες εκλογές!».

Νωρίτερα ο Ντόναλντ είχε γράψει στο Twitter: «Κέρδισε (σσ ο Μπάιντεν) επειδή οι εκλογές ήταν “πειραγμένες”. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των ακραίων αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηρά ΜΜΕ και πολλά άλλα!», έγραψε συγκεκριμένα ο Τραμπ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share