Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ του "Παπανικολάου": "Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο"

Συγκλονιστική δήλωση

17 Νοεμβρίου 2020 11:53
Κορωνοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νικόλαος Καπράβελος, διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου στο ΣΚΑΪ όπου και συγκλόνισε περιγράφοντας όσα ζει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του καθημερινά. Ενδεικτικό ότι καθυστέρησε να βγει στη σύνδεση γιατί πέθανε ένας άνθρωπος από κορωνοϊό.

«Πριν λίγη ώρα χάσαμε ασθενή...» είπε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Τα λόγια του μετέφερε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου. Παράλληλα ο πρύτανης του ΑΠΘ σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία στη Θεσσαλονίκη και ότι γίνεται επιπέδωση της καμπύλης στα λύματα.

Τα όσα είπε στην κάμερα, φανερά κουρασμένος από όσα βιώνει, συγκλονίζουν: «Οι τελευταίοι που θα πέσουμε είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι. Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο μας, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; Έχουμε 200 κλίνες στη διάθεση μιας νόσου, αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! 200 δίνουν μάχη ζωής».

Και συνέχισε: «Διασωληνώνουμε νέους! Αυτή την ώρα στη μονάδα μου δίνει τη μάχη για τη ζωή ένας 35χρονος. Χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, έχει βαρύτατη πνευμονία... Χθες το βράδυ μεταφέραμε ασθενή που ήταν καλύτερα για να βάλουμε έναν 54χρονο βαρύτατα διασωληνωμένο. Είμαστε πια υπό το κέντρο επιχειρήσεων, δεν είμαστε νοσοκομείο, δεν κοιμόμαστε. Χωρίς ρεπό σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε είναι η απομόνωση, τα μέτρα. Αργήσαμε να τα πάρουμε εμείς και το πληρώνουμε στη Θεσσαλονίκη». Όσο για το πόσο θα κρατήσει η πανδημία, είπε ότι «το κύμα το πολύ να κρατήσει 3-4 μήνες».

Μεγάλη πίεση για τις κλίνες ΜΕΘ στα Τρίκαλα - Γέμισαν μέσα σε λίγες ώρες

Η συντονίστρια - διευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο, Νίκη Παραφόρου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ στο νοσοκομείο Τρικάλων αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού. Επίσης παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στις ίδιες περιοχές της Ελλάδας με μία από αυτές να είναι η Αττική.

Συγκεκριμένα είπε, στα Τρίκαλα όπως και γενικά στη βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και ότι «τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση, καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν τόσο που η ΜΕΘ άνοιξε τις 10 κλίνες της και τις διέθεσε αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού δρομολογώντας τα υπόλοιπα περιστατικά σε γειτονικά νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα υποστήριξε πως όχι μόνο στην ίδια την πόλη των Τρικάλων αλλά και από όμορους νομούς καταφθάνουν περιστατικά covid στο νοσοκομείο.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share