Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παράσταση του lockdown: Τότε θα βγούμε έξω!

Ραγδαίες εξελίξεις!

17 Νοεμβρίου 2020 11:12
Παράσταση του lockdown: Τότε θα βγούμε έξω!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από ποτέ και αυτό το έχουν αντιληφθεί (σχεδόν) όλοι πλέον. Υπάρχει όμως και μια καλή είδηση που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται μια σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Και αυτό είναι το πρώτο δείγμα ότι τα μέτρα αρχίζουν να λειτουργούν.

Το πρώτο βήμα είναι η σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων που θα οδηγήσει στο δεύτερο βήμα όπου η πτώση θα είναι πλέον ορατή. Οι λοιμωξιολόγοι περιμένουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να αρχίσει η μείωση η οποία καθημερινά θα μεγαλώνει.

Με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται απίθανο να λήξει το lockdown τέλος Νοέμβρη. Το ρεαλιστικό σενάριο μιλάει για παράταση έως και τις 14 και στη συνέχεια σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας προκειμένου να κινηθεί η αγορά τις γιορτές.

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά δεν θα ξαναγίνουν τα λάθη του καλοκαιριού, όπου το άνοιγμα έγινε χωρίς οργάνωση, βιαστικά και ασύντακτα με αποτέλεσμα τα κρούσματα να εκτοξευθούν και να μπούμε απροετοίμαστοι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μεγάλη πίεση για τις κλίνες ΜΕΘ στα Τρίκαλα - Γέμισαν μέσα σε λίγες ώρες

Η συντονίστρια - διευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο, Νίκη Παραφόρου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ στο νοσοκομείο Τρικάλων αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού. Επίσης παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στις ίδιες περιοχές της Ελλάδας με μία από αυτές να είναι η Αττική.

Συγκεκριμένα είπε, στα Τρίκαλα όπως και γενικά στη βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και ότι «τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση, καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν τόσο που η ΜΕΘ άνοιξε τις 10 κλίνες της και τις διέθεσε αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού δρομολογώντας τα υπόλοιπα περιστατικά σε γειτονικά νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα υποστήριξε πως όχι μόνο στην ίδια την πόλη των Τρικάλων αλλά και από όμορους νομούς καταφθάνουν περιστατικά covid στο νοσοκομείο.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share