Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2025

Κορωνοϊός: Η χώρα που έκανε αυτό που οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν

Πήρε το ρίσκο!

16 Νοεμβρίου 2020 08:21
Κορωνοϊός: Η χώρα που έκανε αυτό που οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Όταν το Μάιο όλοι οι Ευρωπαίοι βιάστηκαν να άρουν τα μέτρα περιορισμού και άνοιξαν τα σύνορα προς τον τουρισμό, μια κατά βάση τουριστική χώρα, που η εθνική της οικονομίας βασίζεται κατά βάση στο συνάλλαγμα των τουριστών, η Κούβα, έβαλε την υγεία των πολιτών πάνω από τους οικονομικούς δείκτες και απαγόρευσε την είσοδο τουριστών.

Σήμερα φαίνεται πως δικαιώνεται αφού έχει 500 κρούσματα, τις τελευταίες 15 μέρες και μόλις 2 θανάτους, σε αντίθεση με την χώρα μας που έχουν εκτοξευτεί. Αν σκεφτείτε και τη θέση της, δηλαδή βρίσκεται ανάμεσα σε χώρες που τα κρούσματα και η πανδημία θερίζει τους κατοίκους τους, τότε το επίτευγμα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Στις 15/11 το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά για να υποδεχτεί τους τουρίστες, με υποχρεωτική τη διεξαγωγή τεστ κατά την άφιξη, αν βρεθεί κάποιος θετικός μπαίνει σε 14ημερη καραντίνα, ενώ "παρακολουθείται" μέχρι την αναχώρησή του από τη χώρα.

Όταν το δεύτερο κύμα του ιού χτύπησε όλο το κόσμο, η Κούβα χρησιμοποίησε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία δημιουργώντας 3100 κρεβάτια ΜΕΘ. Ενώ υποχρέωσε όλους του φοιτητές της Ιατρικής να εργάζονται στα νοσοκομεία και να κάνουν τεστ πόρτα πόρτα.

Το οικονομικό κόστος ήταν και είναι τεράστιο, αλλά η χώρα κατάφερε και απομόνωσε τον ιό και κατάφερε να ενημερώσει τον κόσμο που έδειχνε να μην έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης.

Σήμερα φιλοδοξεί να υποδεχτεί τους τουρίστες από όλο το κόσμο, με σκοπό να ανακάμψει οικονομικά, πάντα τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα κατά την άφιξη των τουριστών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share