Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία - 39 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Μεγαλώνει η λίστα

13 Νοεμβρίου 2020 17:40
Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία - 39 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "θερίζει" την Ελλάδα αφήνοντας πίσω του αρκετά κρούσματα και νεκρούς με λίγες κλίνες ΜΕΘ να είναι κενές για να "φιλοξενήσουν" νέες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα συνολικά 39 άτομα έχουν καταλήξει το τελευταίο εικοσιτετράωρο συνέπεια του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα περισσότερα περιστατικά να καταγράφονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς.

Καταγράφηκαν 3.316 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 828 στη Θεσσαλονίκη και 756 στην Αττική, 310 διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ και 50 θανάτους σε ένα 24ωρο και 959 συνολικά στη χώρα.

Ενημέρωση Τσιόδρα σε Σακελλαροπούλου για τον κορωνοϊό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος την ενημέρωσε διεξοδικά για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον κ. Τσιόδρα να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες της τόσο στα μέλη της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καταβάλλουν ηράκλειες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης.

Μετά την ενημέρωση που είχε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη της πιστής εφαρμογής των μέτρων που αποφασίζονται, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για τον περιορισμό των κρουσμάτων Covid-19.

Η αναπόφευκτη κούραση, οι αμφιβολίες και πολύ περισσότερο η αδιαφορία και οι ψευδείς ειδήσεις, δεν επιτρέπεται να θολώνουν τη στάση μας απέναντι στον επικίνδυνο αυτόν ιό. Επίσης ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στα Γιαννιτσά, καθώς έριξαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγο.

Οι εβδομάδες που έρχονται είναι κρίσιμες για όλους μας. Τόσο η Πολιτεία όσο και οι πολίτες, έχουν υποχρέωση να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αναχαιτισθεί η πανδημία και να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν η κοινωνική ζωή στην ομαλότητα.

Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη η απόφαση να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση αυτή είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr σε σχολείο της Δυτικής Αττικής, οι δάσκαλοι έδωσαν στα παιδιά των β' τεύχη των βιβλιών κάποιων μαθημάτων λέγοντας στους γονείς ότι από Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Δεν αποκλείεται τίποτα και όλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων από τους λοιμωξιολόγους».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share