Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έφοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - Εκκένωση του χώρου και προσαγωγές

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας

13 Νοεμβρίου 2020 15:33
Έφοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - Εκκένωση του χώρου και προσαγωγές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα στο Πολυτεχνείο μπήκε η αστυνομία και οι δυνάμεις των ΜΑΤ όπου και προχώρησαν ήδη σε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ από το βράδυ της Πέμπτης. Σημειώνεται ότι στο χώρο του Πολυτεχνείου βρίσκονταν 40 άτομα τα οποία διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση των εκδηλώσεων για την επέτειο.

Η αστυνομία λίγο μετά τις 15:20 της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου ξεκίνησε επιχείρηση για να εκκενώσει το Πολυτεχνείο, στο οποίο σύμφωνα με την ΕΛΑΣ υπάρχουν από την Πέμπτη περίπου 40 άτομα, τα οποία προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό τον χώρο ενώ εναντιώνονται στις απαγορεύσεις των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Στην επιχείρηση εκκένωσης η αστυνομία έβγαλε τα άτομα εκτός κτιρίου και τα οδήγησε στην κλούβα, προκειμένου να μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ σύμφωνα με την ΕΡΤ. Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο προσαγωγές ατόμων που πήγαν τρόφιμα στους συγκεντρωμένους.

Συγκεκριμένα δύο γυναίκες προσπάθησαν να δώσουν τρόφιμα σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στο ίδρυμα, έχοντας στην κατοχή τους δύο τσάντες με πράγματα.

Οι αστυνομικοί τις σταμάτησαν και στη συνέχεια τις οδήγησαν στο περιπολικό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και άλλες τέσσερις προσαγωγές, κοινώς στο σύνολο είναι έξι. Μάλιστα, από το σημείο πέρασε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος συνομίλησε για λίγο με τις αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια αποχώρησε.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο - Σταματήστε τις άσκοπες μετακίνησεις

Έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, απηύθυνε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε νέα έκτακτα μέτρα λόγω της ανοδικής πορείας των κρουσάμτων στην πόλη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης, όπου συμμετείχε σε συσκέψεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα

«Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε: «Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάνω έκκληση γι' αυτό.

Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται ν' αντέξουμε, πρέπει ν' αντέξουμε ακόμη λίγους μήνες χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

Όπως τόνισε ο υπουργός, στις συναντήσεις που είχε με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από όλη τη Βόρεια Ελλάδα έδωσε οδηγίες να υπάρξει εντατικοποίηση της εφαρμογής και εποπτείας των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος σε κρούσματα που εντοπίστηκαν στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των αστυνομικών και τα μέτρα αυτά ενισχύονται, ενώ γνωστοποίησε ότι έχουν αποσταλεί από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας χιλιάδες τεστ COVID αποκλειστικά για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, και τις επόμενες μέρες θα διενεργηθούν.

Είναι πολύτιμη η υγεία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

«Είναι πολύτιμη η υγεία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. διότι μόνο με υγιές προσωπικό μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε ότι όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας είναι πλήρως καλυμμένες με υλικά ώστε να προστατεύεται η υγεία των αστυνομικών.

Κάλεσε, δε, όλους τους αστυνομικούς να είναι παρά πολύ προσεκτικοί στην εξωυπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή. Ερωτηθείς για το θέμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, ο κ. Χρυσοχοϊδης, σχολίασε: «Αυτή η συζήτηση εξελίσσεται μακάβρια. Είναι μία άσκοπη συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα, το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ. Ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος έτσι.

Την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα του 2020, όλες αυτές τις γιορτές τις φυλάξαμε και προφυλάξαμε τους εαυτούς μας. Το ίδιο θα γίνει με την 17η Νοεμβρίου, την οποία θα γιορτάσουμε με κατάνυξη και σεβασμό, αλλά χωρίς πορείες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share