Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ενημέρωση Τσιόδρα σε Σακελλαροπούλου για τον κορωνοϊό

Οι ευχαριστίες της Προέδρου της Δημοκρατίας

13 Νοεμβρίου 2020 14:49
Ενημέρωση Τσιόδρα σε Σακελλαροπούλου για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος την ενημέρωσε διεξοδικά για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον κ. Τσιόδρα να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες της τόσο στα μέλη της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καταβάλλουν ηράκλειες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης.

Μετά την ενημέρωση που είχε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη της πιστής εφαρμογής των μέτρων που αποφασίζονται, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για τον περιορισμό των κρουσμάτων Covid-19.

Η αναπόφευκτη κούραση, οι αμφιβολίες και πολύ περισσότερο η αδιαφορία και οι ψευδείς ειδήσεις, δεν επιτρέπεται να θολώνουν τη στάση μας απέναντι στον επικίνδυνο αυτόν ιό. Επίσης ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στα Γιαννιτσά, καθώς έριξαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγο.

Οι εβδομάδες που έρχονται είναι κρίσιμες για όλους μας. Τόσο η Πολιτεία όσο και οι πολίτες, έχουν υποχρέωση να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αναχαιτισθεί η πανδημία και να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν η κοινωνική ζωή στην ομαλότητα.

Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη η απόφαση να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση αυτή είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr σε σχολείο της Δυτικής Αττικής, οι δάσκαλοι έδωσαν στα παιδιά των β' τεύχη των βιβλιών κάποιων μαθημάτων λέγοντας στους γονείς ότι από Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Δεν αποκλείεται τίποτα και όλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων από τους λοιμωξιολόγους».

Αποκάλυψη «βόμβα»: «8 εβδομάδες με καραντίνα για να...»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον «Θέμα 104,6» εκτίμησε ότι για να φτάσουμε τον στόχο που έθεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για 500 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού θα χρειαστούν οκτώ βδομάδες με καραντίνα.

Ωστόσο, τόνισε ότι βλέπει κάμψη της επιδημικής καμπύλης μετά τις 17 Νοεμβρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων της Πέμπτης ήταν αποτέλεσμα και του ρεκόρ των τεστ που διενεργήθηκαν.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης πρόταξε την αναγκαιότητα εναλλασσόμενων lockdown, δηλαδή το λεγόμενο σύστημα «ακορντεόν», για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μια ασφαλή λύση τόσο για τον υγειονομικό κίνδυνο όσο και από οικονομικής άποψης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή είναι σημαντικό να περιορίζεται ο ιός για περίπου 21 μέρες όπως δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα. Σημείωσε πάντως ότι κάτι τέτοιο πρέπει να συζητηθεί και με τους φορείς της αγοράς.

Καταληκτικά, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό η οποία έχει ξεφύγει δεν έχει να κάνει μονάχα με τους νέους αλλά από μια γενική χαλάρωση όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share