Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Κύπρος - Κορωνοϊός: Δωρεάν τα τεστ στους εργαζομένους Λεμεσού - Πάφου

Οι όποιοί εργάζονται σε άλλη επαρχία

13 Νοεμβρίου 2020 13:20
Κύπρος - Κορωνοϊός: Δωρεάν τα τεστ στους εργαζομένους Λεμεσού - Πάφου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Κύπρο ο κορωνοϊός εξαπλώνεται όλο και περισσότερο όπου την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου σημειώθηκαν 185 νέα κρούσματα και ένας νέος νεκρός με αποτέλεσμα να γίνουν υποχρεωτικά και δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην Κύπρο ανέφερε ότι θα είναι υποχρεωτικό και δωρεάν θα το τεστ σε εργαζόμενους οι οποίοι διαμένουν σε Λεμεσό και Πάφο αλλά εργάζονται σε άλλη επαρχία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση νωρίτερα κατά την παρουσίαση της εθνικής αναφοράς για την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο μέχρι 8 Νοεμβρίου 2020.

Όπως ανέφερε η διενέργεια των υποχρεωτικών τεστ αναμένεται να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακό ή τη Δευτέρα (16/11). Ο λόγος της υποχρεωτικής διενέργειας τεστ είναι να λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλείδα για να προστατευθούν και οι ίδιοι εργαζόμενοι αλλά και οι συνάδελφοι τους σε άλλες πόλεις.

Στην Κύπρο θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου όλα τα πρόσωπα που θα μετακινούνται για ουσιώδεις υπηρεσίες θα πρέπει να κατέχουν αρνητικό μοριακό test (PCR), με ισχύ τις τελευταίες 7 ημέρες, αρχής γενόμενης την Τετάρτη, 18/11/2020, και ώρα 5 π.μ..

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Κυριάκου Μητσοτάκη για το εμβόλιο

Δωρεάν για όλους θα είναι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, στη Βρετανία δοκιμάστηκε ένα σκεύασμα εισπνεόμενης ιντερφερόνης beta-1a για πρώτη φορά σε νοσηλευόμενους με Covid-19 ασθενείς

«Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, είπε: «Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας».

«Βόμβα» Κυριάκου Μητσοτάκη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Θα πάρουμε πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς, που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού τόνισε ότι «θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share