Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Σοκ: Εντοπίστηκε κορωνοϊός σε συσκευασία κατεψυγμένου κρέατος

Ενισχύονται οι έλεγχοι στα κατεψυγμένα προϊόντα

13 Νοεμβρίου 2020 12:08
Σοκ: Εντοπίστηκε κορωνοϊός σε συσκευασία κατεψυγμένου κρέατος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον εντοπισμό κορωνοϊού στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος που είχε εισαχθεί από τη Βραζιλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές της κινεζικής πόλης Γουχάν καθώς αυτή την εβδομάδα το Πεκίνο ενισχύει τους ελέγχους στα κατεψυγμένα προϊόντα.

Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Γουχάν ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι εντόπισε τρία θετικά δείγματα κορωνοϊού στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κρέατος από τη Βραζιλία.

Το κρέας εισήχθη στη χώρα από το λιμάνι Κινγκντάο στις 7 Αυγούστου και έφτασε στην Γουχάν στις 17 Αυγούστου όπου παρέμεινε σε αποθήκη μέχρι πρόσφατα.

Ο νέος κορωνοϊός πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Γουχάν στην κεντρική Κίνα πέρυσι σε μια αγορά και πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Ενώ ένα νέο φάρμακο κατά του φονικού ιού ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Κορωνοϊός βρέθηκε σε κατεψυγμένα κρέατα

Εντατικοί έλεγχοι λόγω κορωνοϊού

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Γουχάν όπου εντοπίστηκε η μολυσμένη συσκευασία από κορωνοϊό, έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ για covid-19, ενώ έχουν ληφθεί και 200 δείγματα από το περιβάλλον.

Αφού έλαβε δραστικά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας στην αρχή του έτους, η Κίνα άρχισε σταδιακά από τα τέλη Ιουνίου να ελέγχει τα εισαγόμενα τρόφιμα για κορωνοϊό.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε εντοπίσει 22 θετικά δείγματα σε σύνολο 3 εκατομμυρίων ελέγχων, όμως αφού κάποιοι λιμενεργάτες βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί στον ιό, οι κινεζικές αρχές ενίσχυσαν τους ελέγχους και τις απολυμάνσεις των εισαγόμενων προϊόντων αυτή την εβδομάδα.

Κορωνοϊός εντοπίστηκε εξάλλου αυτή την εβδομάδα στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος από την Αργεντινή και ακόμη ένα δείγμα εισαγόμενου μοσχαρίσιου κρέατος βρέθηκε θετικό στην Σαντόνγκ, όπως ανακοίνωσε η επαρχία σήμερα.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη εισαγωγός χώρα μοσχαρίσιου κρέατος και οι χώρες από τις οποίες το προμηθεύεται είναι συνήθως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Εντοπίστηκε κορωνοϊός σε συσκευασία κρέατος

Κρήτη - Κορωνοϊός: Ήταν θετικοί στον ιό και πήγαιναν κανονικά στο σχολείο επί μία εβδομάδα

Μία υπόθεση κορωνοϊού στη Κρήτη προκαλεί τρόμο διότι θετικά βγήκαν δύο τεστ για τον COVID 19 τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κισσάμου στην Κρήτη. Παράλληλα στη Λάρισα αναφέρθηκε ότι είναι γεμάτη από ασθενείς με κορωνοϊό οι ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα όπως κάνουν γνωστό η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σ. Κισσάμου, τα θετικά τεστ αφορούν μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου. Προβληματισμό πάντως και ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, τα δείγματα για την διενέργεια των τεστ πάρθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά στο σχολείο μόλις χθες, δηλαδή 8 ημέρες αργότερα με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, σχετική ανακοίνωση για την διενέργεια των τεστ είχε εκδώσει και ο δήμος Κισσάμου σημειώνοντας ότι, η ενημέρωση που είχε ληφθεί από τον ίδιο τον αρμόδιο Υπουργό έκανε λόγο για αρνητικά τεστ, χωρίς όμως να αναφέρεται στο σύνολο των δειγμάτων. Το ότι πάντως τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν στα σχολεία της Κισσάμου, έγιναν γνωστά με μια εβδομάδα καθυστέρηση γεννά ερωτηματικά, που ζητούν απαντήσεις.

Στη Κρήτη βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε σχολείο τα οποία κυκλοφορούσαν ελεύθερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε ότι μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ (PCR για COVID 19) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την προηγούμενη Τετάρτη 4/11/2020.

Σύμφωνα με την ενημέρωση όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικά, εκτός από δύο δείγματα, που ανήκουν σε μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Ενεργήσαμε άμεσα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που λάβαμε από τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, θέτοντας σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες-μέχρι και 26/11/2020- τα τμήματα Στ1, Ε και το ολοήμερο, του σχολείου μας.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Κισάμου θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου σήμερα το απόγευμα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των άμεσων επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στην Κρήτη δύο παιδιά θετικά στον κορωνοϊό πήγαιναν καθημερινά στο σχολείο.

Για όλα τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία τους, ενώ για τα δύο τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, θα ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τα αδέλφια μαθητών-μαθητριών, που φοιτούν στα τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, θα συνεχίσουν την κανονική φοίτησή τους στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου μας.

Στις ώρες αυτές απαιτείται από όλους μας να επιδείξουμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να μην δίνουμε βάση και να μην αναπαράγουμε άθελά μας ψευδείς ειδήσεις που ενδεχομένως διαδίδονται και να εφαρμόζουμε με απόλυτη προσήλωση όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης για όλα τα μέλη των οικογενειών μας. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές και για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share