Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση στη Τζέντα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά και ένας Έλληνας υπάλληλος του προξενείου

12 Νοεμβρίου 2020 19:01
Επίθεση στη Τζέντα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της πόλης Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια τελετής για την επέτειο της λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ανακοίνωσή τους στο προπαγανδιστικό κανάλι τους στο Telegram, οι τζιχαντιστές αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν αυτήν την επίθεση «σε ένδειξη υποστήριξης» του προφήτη Μωάμεθ.

«Ένα απόσπασμα στρατιωτών του χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο κοιμητήριο (…) στην πόλη Τζέντα χθες» Τετάρτη, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Δυτικοί διπλωμάτες, ανέφερε το ΙΚ.

Σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές, από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά ένας Έλληνας υπάλληλος του προξενείου και ένας Σαουδάραβας αστυνομικός. Πληροφορίες ανέφεραν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Βρετανός, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, ούτε από το Ριάντ, ούτε από το Λονδίνο.

Το «πρακτορείο» Amaq, το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε ότι «η επίθεση στόχευε κυρίως τον πρόξενο της Γαλλίας ο οποίος παρίστατο στην τελετή» λόγω «της επιμονής της κυβέρνησης της χώρας του να δημοσιεύει γελοιογραφίες που προσβάλλουν τον προφήτη» Μωάμεθ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα προξενεία που εκπροσωπήθηκαν στη χθεσινή τελετή (Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ) καταδίκασαν «αυτή τη θρασύδειλη επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων», ενώ παράλληλα δείτε το νέο ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη - Τρόμος στην Ευρώπη

Σοκαρισμένος παραμένει ολόκληρος ο πλανήτης από την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη που άφησε πίσω της τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες.

Χθες το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στην Αυστρία, σκορπώντας ξανά τον τρόμο στην Ευρώπη αφού το αυτόνομο χαλιφάτων των φανατικών Ισλαμιστών ανάμεσα σε Συρία και Ιράκ που θεωρείτο ότι είχε διαλυθεί, επέστρεψε.

Συγκεκριμένα, το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα στη Βιέννη με σχετική ανάρτηση στα social media. Η ανακοίνωση εκδόθηκε από το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq και αναρτήθηκε στο Telegram, ενώ παράλληλα δείτε το δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σ' αυτήν ο δράστης του μακελειού που διαπράχθηκε κοντά σε εβραϊκή συναγωγή και την κρατική Όπερα της Βιέννης χαρακτηρίζεται σαν «στρατιώτης του χαλιφάτου».

Σε ένα ξεχωριστό κείμενο, που συνοδεύτηκε από τη φωτογραφία ενός ένοπλου άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», το Amaq κάνει λόγο για «επίθεση με πυροβόλα όπλα που διέπραξε χθες (Δευτέρα 02/11) ένας μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη της Βιέννης».

Την ίδια ώρα το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών ανήρτησε και ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων στο οποίο ο ένοπλος ορκίζεται πίστη στον επίσημο αρχηγό του ISIS, Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share