Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

ΠΕΜΕΝ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στα πλοία στις 26 Νοεμβρίου

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση

12 Νοεμβρίου 2020 18:12
ΠΕΜΕΝ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στα πλοία στις 26 Νοεμβρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αποφάσισε ότι θα συμμετέχει στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που γίνεται σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες έγινε άρση απαγορευτικού στα πλοία για να πραγματοποιούνται συγκεκριμένα δρομολόγια.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «στους ναυτεργάτες είναι σε εξέλιξη η κατευθυντήρια γραμμή των εφοπλιστών για να επιβάλλουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, συνθήκες γαλέρας, με ναυτεργάτες χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Η ΠΕΜΕΝ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου.

Όπως συμπληρώνει, «συνεχίζεται ο εγκλωβισμός και ο μη επαναπατρισμός των χιλιάδων ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία, οι μαζικές απολύσεις στα επιβατηγά και καμία ουσιαστική κάλυψη όλων των ανέργων». Η ΠΕΜΕΝ καλεί όλους τους ναυτικούς να συμμετέχουν με μαχητικότητα στους καταπέλτες των πλοίων και στην περιφρούρηση της απεργίας.

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την ίδια ημέρα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισαν χθες και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ).

Κορωνοϊός - Lockdown: Σε ποιους θα επιτρέπεται η μετακίνηση με τα πλοία

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα μπει για δεύτερη φορά σε φάση lockdown εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, τα οποία αγγίζουν τα 3.000 ημερησίως. Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο θα παραμείνουν ανοικτά τα κομμωτήρια.

Το αυστηρότερο πλαίσιο αφορά τις μετακινήσεις πολιτών οι οποίες περιορίζονται ή σχεδόν απαγορεύονται σε πολλές περιπτώσεις. Επιστρέφει από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το καθεστώς γενικής απαγόρευσης των μετακινήσεων με πλοία.

Η μετακίνηση με επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία θα επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, εφόσον πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους ή αν υπάρχει έκτακτος λόγος που τους αναγκάζει να ταξιδέψουν.

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η Ελλάδα εισέρχεται σε lockdown για τρείς εβδομάδες.

Θα επιτρέπεται επίσης, για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για πολίτες μετακινούμενους για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης, για εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους ταξιδεύουν η μάσκα είναι υποχρεωτική στα πλοία. Επίσης, για την έκδοση εισιτηρίου και επιβίβαση στα πλοία θα πρέπει ο επιβάτης να έχει αποδεικτικό πιστοποίησης.

Για τους μόνιμους κατοίκους η «ιδιότητα» αποδεικνύεται με την επίδειξη ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη ή με βεβαίωση μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο δήμαρχο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share