Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Αυλωνίτης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

12 Νοεμβρίου 2020 14:09
Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Αυλωνίτης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θλίψη έχει προκαλέσει στον θεατρικό και καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Χρήστου Αυλωνίτη. Ο ηθοποιός στις 18 Οκτωβρίου είχε ατύχημα με το μηχανάκι του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Σήμερα το πρωί υπέκυψε από εσωτερική αιμορραγία.

Ο Χρήστος Αυλωνίτης τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές: «Επιστροφή» και τη σειρά «Έρωτας Μετά». Επίσης, πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος της Βαρβακείου αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook εδώ και λίγη ώρα οι φίλοι του τον αποχαιρετούν και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι «έφυγε» από τη ζωή. Ο ίδιος με ανάρτησή του είχε ενημερώσει πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Πέθανε ο ποιητής Δημήτρης Ελευθεράκης

Πέθανε, σε ηλικία 42 ετών, ο ποιητής της νεότερης γενιάς Δημήτρης Ελευθεράκης, που γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Επίσης, θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό γνωστού Έλληνα ηθοποιού.

Σπούδασε ελληνική και ξένη φιλολογία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Εδιμβούργο. Ποιήματά του πρωτοδημοσιεύτηκαν το 1998 στο περιοδικό Νέα Εστία. Επιμελήθηκε τις εκδόσεις των ποιημάτων του Κ. Γ. Καρυωτάκη (2010) και του Κ. Π. Καβάφη (2011) και δημοσίευσε, μαζί με τους ποιητές Δημήτρη Αγγελή και Σταμάτη Πολενάκη, το βιβλίο Με το περίστροφο του Μαγιακόφσκι: μία συζήτηση για την ποίηση (2010).

Η τελευταία του ποιητική συλλογή με τίτλο "Άσπρα μήλα" θα κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους από τις εκδόσεις Πατάκη. Είχε δημοσιεύσει πέντε ποιητικές συλλογές. Για τα Εγκώμια (Πατάκης 2013) βραβεύτηκε από το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης».

"Έφυγε" από τη ζωή ο ηθοποιός Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Ακόμη μία σημαντική απώλεια θρηνεί ο καλλιτεχνικός χώρος διότι "έφυγε" από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνογράφος Βαγγέλης Χατζινικολάου έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο. Από καρκίνο "έφυγε" και η Λένα Τσαλαβούτα η οποία ήταν γνωστή στο χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης εδώ και πολλά χρόνια.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός έγραψε ότι «με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω ακόμα μια αναπάντεχη και πολύ πρόωρη αποχώρηση. Ο σπουδαίος συνάδελφός μας και καλός φίλος Βαγγέλης Χατζηνικολάου που έχει διαγράψει λαμπρή καριέρα στο θέατρό μας (Εθνικό και Ελεύθερο) Και με αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση κ το σινεμά έφυγε μετά από μάχη με την επάρατο... Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε, δεν θα ξεχάσουμε το ταλέντο σου, την μαχητικότητά σου, την εργατικότητα, το χαμόγελο και το χιούμορ σου»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share