Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβες» Πέτσα για νέα μέτρα: Στο τραπέζι κλείσιμο σχολείων και παράταση lockdown (Video)

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

11 Νοεμβρίου 2020 20:55
«Βόμβες» Πέτσα για νέα μέτρα: Στο τραπέζι κλείσιμο σχολείων και παράταση lockdown (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για παράταση του lockdown και πιθανό κλείσιμο των σχολείων, έκανε λόγω ο Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο Mega, λίγες ώρες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας και την ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα.

«Είμαστε εδώ και αρκετές ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας με αυξημένα μέτρα. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα είναι υψηλά, ειδικά σε Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τα μέτρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για τον κορωνοϊό, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «θα έλεγα ότι τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν υψηλότερη κινητικότητα από ό, τι θα δικαιολογούσε η περίσταση. Τα SMS στο 13033 είναι περισσότερο αυξημένα από ό, τι στο πρώτο lockdown».

Ερωτηθείς αν φταίνε οι πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «κανείς δε φταίει όταν είναι σε ένα τέτοιο καθεστώς τόσους μήνες. Υπάρχει κόπωση, η οποία εκφράζεται με μια γενική χαλάρωση, είτε αυτό αφορά την κίνηση στους δρόμους, είτε τις συνθήκες στην Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε μέτρα γρηγορότερα».

Τα επόμενα μέτρα

«Πότε περιμένουμε το επόμενο βήμα»; ρωτήθηκε στην συνέχεια ο κ. Πέτσας, ο οποίος απάντησε πως «το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες, ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα εντάσσουμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Όσο αυξάνεται η πίεση, τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ, όσο μπορούμε φυσικά».

Αναλύοντας τι περιμένουμε αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως:

  • Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτι περαιτέρω των μετακινήσεων
  • Δεύτερον, περιορισμό λειτουργίας σχολείων αλλά και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν σήμερα και ίσως αυτό αλλάξει.

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», συνέχισε, ενώ άφησε… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown (σ.σ. θυμίζουμε έχει ανακοινωθεί ότι έχει ισχύ μέχρι τις 30/11) λέγοντας: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο».

Άργησε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στην Θεσσαλονίκη;

«Δεν υπήρχε καμία πίεση, αντιθέτως ο πρωθυπουργός πάντα έβαζε την πίεση στους ειδικούς και τους τοπικούς φορείς. Όμως το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι είναι πολύ εύκολο από ένα μικρό κυματισμό να περάσεις σε ένα μεγάλο κύμα που μπορεί να γίνει τσουνάμι», απάντησε ο κ. Πέτσας στο ερώτημα αν υπήρξε αργοπορία για την συμπρωτεύουσα, ενώ απαντώντας στο αν είναι κίνηση πανικού οι νέες ΜΕΘ, είπε: «Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχει ένα σύστημα, ποτέ δεν θα είναι αρκετές αν δεν ελέγξεις την πανδημία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share