Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021

Κορωνοϊός - Lockdown: Έκοψαν πρόστιμο σε χήρα που πήγαινε στο νεκροταφείο (βίντεο)

Viral έχει γίνει το χειρόγραφο για την μετακίνηση της

11 Νοεμβρίου 2020 13:13
Κορωνοϊός - Lockdown: Έκοψαν πρόστιμο σε χήρα που πήγαινε στο νεκροταφείο (βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εδώ και λίγες μέρες η χώρα βρίσκεται σε lockdown για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες οι μετακινήσεις με το ενδεχόμενο να αποκλείονται και για μετά τις 9.

Συγκεκριμένα αυτό έχει ως αποτέλεσμα για να μετακινηθεί κάποιος να πρέπει να στείλει μήνυμα η να έχει γραπτή απόδειξη της μετακίνησης του ώστε να δικαιολογήσει στο που πάει. Οι Αρχές το πρωί της Τετάρτης αφού πραγματοποιούσαν έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατέβασαν σήμερα το πρωί από το λεωφορείο μία γυναίκα η οποία δεν φορούσε σωστά τη μάσκα της, προκειμένου να της κόψουν πρόστιμο.

Αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε χήρα όπου δεν είχε γράψει σωστά την μετακίνηση της.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, όταν της ζήτησαν να τους δείξει βεβαίωση ή SMS για το λόγο της μετακίνησής της, εκείνη τους παρουσίασε μία χειρόγραφη βεβαίωση στην οποία έλεγε ότι είναι χήρα και πήγαινε στο νεκροταφείο. Το πρόστιμο σε αυτήν την περίπτωση θα διπλασιαζόταν.

Ο λόγος αυτός μετακίνησης, εν μέσω lockdown, δεν δικαιολογείται και επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ, αλλά οι αστυνομικοί αποφάσισαν να δείξουν επιείκεια και βεβαίωσαν τελικά στη γυναίκα μόνο το πρόστιμο για τη λάθος χειρόγραφη βεβαίωση.

Δείτε το βίντεο:

Πάνω από 4 εκατ. SMS για μετακινήσεις στο 13033

Για τα SMS στο 13033 μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως ο ίδιος ανέφερε μέχρι τώρα έχουν σταλεί πάνω από 4 εκατ. μηνύματα για μετακινήσεις ενώ στην πρώτη καραντίνα υπήρχαν 2,6 εκατ.

Αυτό έχει να κάνει όπως σημείωσε και από το γεγονός πως στο πρώτο lockdown δεν είχαμε ανοιχτά σχολεία, μετακινήσεις ανηλίκων κλπ και οι πολίτες δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το 13033.

Ερωτηθείς για το τι κάνουμε όταν δεν λάβουμε απάντηση από το 13033 σχολίασε πως υπάρχει αυτή η περίπτωση αν βρισκόμαστε σε μέρος που δεν υπάρχει καλό σήμα και πως αν δεν πάρουμε απάντηση πρέπει να ξαναπροσπαθήσουμε.

Συνάμα, τόνισε πως δεν υπάρχει χρέωση για το μήνυμα στο 13033 και πως αν κάποιοι έχουν κάνει φραγή σε 5ψηφια πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχο τους.

Σχετικά με το αν έχουν διορθωθεί τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση είπε πως είναι ήδη ομαλή η λειτουργία και ότι δεν έπεσε το ιντερνέτ όπως αναφέρθηκε, αλλά η συγκεκριμένη πλατφόρμα της συγκεκριμένης εταιρίας είχε προβλήματα πανευρωπαϊκά, η εταιρία έδωσε εξηγήσεις και έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων επεσήμανε πως πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού. Ωστόσο παρά τα νέα μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση του φονικού ιού άλλοι δύο συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα το πρωί από COVID-19.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share