Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό ψαροκάικο - Tέσσερις νεκροί, ένας αγνοούμενος

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

11 Νοεμβρίου 2020 11:02
Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό ψαροκάικο - Tέσσερις νεκροί, ένας αγνοούμενος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τουρκικό ψαροκάικο συγκρούστηκε ελληνικό τάνκερ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Αδάνων, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και έναν αγνοούμενο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, από το πρωί στήθηκε από τις τουρκικές Αρχές μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί νεκροί τέσσερις Τούρκοι ψαράδες. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, στο σημείο έχουν σπεύσει τρία σκάφη της ακτοφυλακής και δύτες.

Το ελληνικό Λιμενικό αναφέρει πως η σύγκρουση σημειώθηκε στις 4:52πμ και πρόκειται για το ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο «Έφεσος». Το εν λόγω τάνκερ έχει 27 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων 13 Έλληνες.

Η σύγκρουση σημειώθηκε 37 ναυτικά μίλια από τη Μερσίνη ενώ το αλιευτικό είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουρκικής σημαίας. Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσιεύει το Anadolu, το αλιευτικό έχει αναποδογυρίσει.

Ωστόσο παρά τις μεγάλες διαμάχες στην Ανατολική Μεσόγειο ο λαός της Τουρκίας τονίζει ότι δεν έχει τίποτα να χωρίσει με την Ελλάδα και χορεύει ζεϊμπέκικο για χάρη των Ελλήνων.

Ο γαμπρός του Ερντογάν "πιάστηκε στα χέρια" με το νέο κεντρικό τραπεζίτη της Τουρκίας

Απίστευτες σκηνές σημειώθηκαν πριν μερικά 24ωρα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ και έναν βουλευτή του Καλού Κόμματος, ο γαμπρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του ΥΠΟΙΚ, πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Νατσί Αγκμπάλ!

Όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα,ότι το Σάββατο το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας για ενημέρωση για την οικονομία. Ο Αγκμπάλ δήλωσε στον Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον Αλμπαϊράκ, στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη, με αποτέλεσμα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια, ενώ οι προκλήσεις του Ερντογάν δείχνουν να μην έχουν τέλος καθώς F16 πέταξε πάνω από την Σάμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών δεν ήταν καλές. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ο Αλμπαϊράκ διαδέχθηκε τον Αγκμπάλ (ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018), ο γαμπρός του Ερντογάν καρατόμησε όλους τους συνεργάτες του προκατόχου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέπεμψε τον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Μουράτ Ουισάλ το Σάββατο, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share