Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: Στα 26 τα κρούσματα - Πως μολύνθηκαν

Έκκληση από τους υγειονομικούς

10 Νοεμβρίου 2020 15:26
Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: Στα 26 τα κρούσματα - Πως μολύνθηκαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” πριν λίγες μέρες σημειώθηκε διασπορά του κορωνοϊού, με 26 άτομα να έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικά στον ιό, ανάμεσα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς ενώ 12 άτομα έχουν καταλήξει από τον ιό μέσα σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα είκοσι γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και έξι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, μετά από διασπορά στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Έκκληση στους συνοδούς ασθενών να μην εισέρχονται στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάνουν στο iatropedia.gr οι υγειονομικοί.

Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" τα νοσοκομεία της χώρας - Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να τρομοκρατεί την Ελλάδα, όπου μετρά ήδη 825 νεκρούς, και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία τα οποία κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τα καταφέρουν. Παράλληλα ένας 50χρονος Λαρισαίος μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ήδη οι συνθήκες είναι ασφυκτικές και η κατάσταση οριακή, με τους γιατρούς να φτάνουν στο τραγικό σημείο να επιλέγουν τους ασθενείς που θα βάλουν στις «κρασαρισμένες» Μονάδες όπως είπε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας οι κενές κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά στη χώρα είναι 168 και για τους ασθενείς με κορωνοϊό 161. Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.063 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 734 είναι κατειλημμένες και 329 κενές (ποσοστό 31%).

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ελάχιστες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ - Με αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή των ασθενών

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης φαίνεται να είναι κρίσιμη διότι στο ΑΧΕΠΑ κόσμος στήθηκε σήμερα στην ουρά για rapid test για τον κορωνοϊό, ενώ μέσα στο νοσοκομείο, οι 258 κλίνες ΜΕΘ είναι ήδη κατειλημμένες, ενώ υπάρχουν ελάχιστες ελεύθερες κλίνες για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Παράλληλα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι τον Γενάρη με Φλεβάρη θα υπάρχουν οι πρώτες δόσεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης τόνισε πως «η εικόνα που επικρατεί στην πόλη μας είναι τραγική. Πλέον το ΕΣΥ δοκιμάζεται.

Είναι μια κρίσιμη μέρα σήμερα με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας. Ξεκινάμε με 0 κλίνες ΜΕΘ και διαρκώς υπάρχουν συζητήσεις και ανασχεδιασμοί πού θα εξευρεθούν κλίνες για να μπορέσουν να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Δυστυχώς είναι ανάλογη η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ έχουν κρασάρει, έχουν γεμίσει, επομένως βρισκόμαστε σε αδιέξοδα. Αυτό το οποίο διαμηνύονταν προ ημερών, ότι τα νοσοκομεία της πόλης θα φτάσουν να αντιμετωπίσουν τραγικές εικόνες που ζήσαμε προ 8μήνου σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Θα φτάσετε σε σημείο να επιλέγετε ποιους θα διασωληνώσετε και ποιους όχι;» ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια, αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή από κάθε άποψη: ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων κτλ διότι δεν υπάρχει χώρος, υπάρχει κορεσμός».

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share