Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προς γενικό lockdown οδεύει η Ιταλία - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Νάπολη

Έξαρση της πανδημίας του φονικού ιού

10 Νοεμβρίου 2020 14:29
Προς γενικό lockdown οδεύει η Ιταλία - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Νάπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επιβολή γενικού lockdown λόγω κορωνοϊού σε όλη την Ιταλία είναι πλέον μονόδρομος, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας αναφέρει σήμερα ότι η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει σαφή επιδείνωση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες.

Παράλληλα σε έκτακτη ενημέρωση θα προχωρήσει σήμερα ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να ενημέρωσει τον κόσμο για τον κορωνοϊό.

Προς τη μετατροπή της σε «κόκκινη ζώνη» οδεύει η Νάπολη

Σήμερα, πιθανότατα θα αποφασιστεί αν και η περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, θα πρέπει να μετατραπεί σε «κόκκινη ζώνη». «Μόνον έτσι μπορεί να σωθούμε, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε όλη την Ιταλία, ο δείκτης μετάδοσης του ιού βρίσκεται στο 1,7. Παράλληλα, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι στις 15 Νοεμβρίου θα αποφασιστεί αν το γενικό lockdown θα ισχύσει σε όλη την χώρα.

Θετικοί στον ιό κρατούμενοι και εργαζόμενοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων

Πρόκειται να εξετασθούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία των περιφερειών, με ιδιαίτερη αναφορά στην πίεση που δέχονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι νοσοκομειακοί θάλαμοι και τα επείγοντα περιστατικά.

Στην περιφέρεια του Μιλάνου, τέλος, την Λομβαρδία, ένας στους πέντε πολίτες, που υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ, είναι θετικός.

Στην όλη περιοχή αυτή, τέλος, και ιδίως στις φυλακές «Σαν Βιτόρε» της ιταλικής συμπρωτεύουσας, εκφράζεται μεγάλη ανησυχία για την αύξηση του αριθμού κρατουμένων και εργαζομένων των σωφρονιστικών ιδρυμάτων που προκύπτουν θετικοί στον ιό.

Κορωνοϊός: Επεισόδια για την απαγόρευση κυκλοφορίας - Μεγάλη συγκέντρωση στις πλατείες

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από την έδρα της Περιφέρειας της Καμπανίας, στη Νάπολη, διαμαρτυρόμενοι κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό που ετέθη σε ισχύ, στην μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου, από τις 11 το βράδυ. Επίσης δείτε τα πρόστιμα που έπεσαν "βροχή" για τη μη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα και κροτίδες, ενώ μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν σεβάστηκε την απαγόρευση, συγκεντρώθηκε και στη παραλιακή λεωφόρο στη Νάπολη.

Δεν έλειψαν στιγμές έντασης με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο περιφερειάρχης της Καμπάνιας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, πάντως, ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την περιοχή σε lockdown, διότι θεωρεί ότι η Καμπάνια και ολόκληρη η Ιταλία “βρίσκονται ένα βήμα πριν την τραγωδία”.

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα με lockdown για τη μισή χώρα

Σε εφαρμογή μπαίνουν στην Ελλάδα τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, με τη μισή χώρα να βρίσκεται, επί της ουσίας, σε lockdown, αφού η χρήση μάσκας είναι πια παντού υποχρεωτική, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00:30 έως τις 5 το πρωί καθημερινά.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης ) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share