Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ελάχιστες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ - Με αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή των ασθενών

Όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ

10 Νοεμβρίου 2020 12:50
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ελάχιστες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ - Με αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή των ασθενών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης φαίνεται να είναι κρίσιμη διότι στο ΑΧΕΠΑ κόσμος στήθηκε σήμερα στην ουρά για rapid test για τον κορωνοϊό, ενώ μέσα στο νοσοκομείο, οι 258 κλίνες ΜΕΘ είναι ήδη κατειλημμένες, ενώ υπάρχουν ελάχιστες ελεύθερες κλίνες για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Παράλληλα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι τον Γενάρη με Φλεβάρη θα υπάρχουν οι πρώτες δόσεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης τόνισε πως «η εικόνα που επικρατεί στην πόλη μας είναι τραγική. Πλέον το ΕΣΥ δοκιμάζεται.

Είναι μια κρίσιμη μέρα σήμερα με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας. Ξεκινάμε με 0 κλίνες ΜΕΘ και διαρκώς υπάρχουν συζητήσεις και ανασχεδιασμοί πού θα εξευρεθούν κλίνες για να μπορέσουν να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Δυστυχώς είναι ανάλογη η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ έχουν κρασάρει, έχουν γεμίσει, επομένως βρισκόμαστε σε αδιέξοδα. Αυτό το οποίο διαμηνύονταν προ ημερών, ότι τα νοσοκομεία της πόλης θα φτάσουν να αντιμετωπίσουν τραγικές εικόνες που ζήσαμε προ 8μήνου σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Θα φτάσετε σε σημείο να επιλέγετε ποιους θα διασωληνώσετε και ποιους όχι;» ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια, αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή από κάθε άποψη: ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων κτλ διότι δεν υπάρχει χώρος, υπάρχει κορεσμός».

Δείτε το βίντεο:

Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων στη χώρα μας - 12 οι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού μεγαλώνει όλο και περισσότερο στη χώρα μας, με άλλους 12 ανθρώπους να έχουν καταλήξει τις τελευταίες ώρες από τον κορωνοϊό. Παράλληλα μία νέα έρευνα έδειξε ότι είναι πολύ σπάνια η σοβαρή λοίμωση στα νεογέννητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν:

  • Δύο ασθενείς 83 και 72 ετών στο Παπαγεωργίου, που νοσηλεύονταν σε απλή κλίνη
  • Μία 76χρονη στο Σωτηρία
  • Ένας 77χρονος στον Ευαγγελισμό, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ
  • Ένας 92χρονος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
  • Μία 70χρονη στο Ιπποκράτειο
  • Μία 78χρονη στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας, η οποία φιλοξενούταν σε γηροκομείο στις Σέρρες πριν τη νοσηλεία της
  • Ένας 96χρονος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη
  • Μία 69χρονη στο Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας
  • Δύο ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ένας 81χρονος και ένας 84χρονος
  • Μία 87χρονη στα Ιωάννινα

Και οι 12 ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα είχαμε «μαύρο» ρεκόρ με 41 θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share