Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων στη χώρα μας - 12 οι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Και οι 12 ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα.

10 Νοεμβρίου 2020 12:36
Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων στη χώρα μας - 12 οι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού μεγαλώνει όλο και περισσότερο στη χώρα μας, με άλλους 12 ανθρώπους να έχουν καταλήξει τις τελευταίες ώρες από τον κορωνοϊό. Παράλληλα μία νέα έρευνα έδειξε ότι είναι πολύ σπάνια η σοβαρή λοίμωση στα νεογέννητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν:

  • Δύο ασθενείς 83 και 72 ετών στο Παπαγεωργίου, που νοσηλεύονταν σε απλή κλίνη
  • Μία 76χρονη στο Σωτηρία
  • Ένας 77χρονος στον Ευαγγελισμό, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ
  • Ένας 92χρονος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
  • Μία 70χρονη στο Ιπποκράτειο
  • Μία 78χρονη στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας, η οποία φιλοξενούταν σε γηροκομείο στις Σέρρες πριν τη νοσηλεία της
  • Ένας 96χρονος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη
  • Μία 69χρονη στο Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας
  • Δύο ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ένας 81χρονος και ένας 84χρονος
  • Μία 87χρονη στα Ιωάννινα

Και οι 12 ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα είχαμε «μαύρο» ρεκόρ με 41 θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Κορωνοϊός - Γώγος: "Γενάρη, Φλεβάρη ελπίζω να έχουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου"

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείο Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, χαρακτήρισε σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega απρόσμενα τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό ενώ παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο για τον ιό.

«Με το εμβόλιο πάμε καλά. Μέσα σε αυτό το χαλασμό που γίνεται τελευταία, περνάμε πολύ δύσκολα. Το ξέρει ο κόσμος. Υπάρχει τεράστια πίεση, άγχος. Πρέπει να περάσουμε αυτό τον κάβο των 1-2 εβδομάδων, για να μπορέσουμε να μπούμε σε μία ύφεση και να ελαττωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων».

«Έχουμε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Το 90% είναι απρόσμενο, είναι πολύ υψηλό. Είναι στο επίπεδο των εμβολίων για τα παιδικά νοσήματα, όπως η ιλαρά, που είναι σχεδόν 100%. Επομένως είναι πάρα πολύ θετικό αυτό».

Στην ερώτηση για το πότε να το περιμένουμε στην Ελλάδα ο κ. Γώγος σχολίασε πως «όλα θα εξαρτηθούν από την αδειοδότηση. Όταν ολοκληρωθεί η φάση 3, όχι μόνο του εμβολίου της Pfizer, είναι ακόμα 3-4 εμβόλια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «11 εμβόλια είναι σε φάση 3 και από αυτά τα 4-5 είναι σχεδόν έτοιμα να τελειώσουν τη φάση 3. Μπορεί το Μάρτιο να έχουμε 5-6 εμβόλια και μερικά από αυτά να έχουν συγκεκριμένη στόχευση σε ομάδες πληθυσμού με διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Ο καθηγητής τόνισε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι κοντά στην αδειοδότηση. «Στην Ελλάδα ακολουθούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι καλό γιατί υπάρχει μία κεντρική διάθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα μοιραστεί στις χώρες της Ευρώπης ισομερώς. Γενάρη, Φλεβάρη ελπίζω να έχουμε τις πρώτες δόσεις», ανέφερε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και μετά οι υπόλοιποι. «Ελπίζουμε να υπάρχει επάρκεια δόσεων και προθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί» επεσήμανε.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share