Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Έληξε ο πόλεμος με συνθηκολόγηση της Αρμενίας

Συμφώνησε με τους Ρώσους

10 Νοεμβρίου 2020 01:16
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Έληξε ο πόλεμος με συνθηκολόγηση της Αρμενίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τέλος μπήκε στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, με την πρώτη να συνθηκολογεί στη λήξη του, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας την κατάπαυση του πυρός.

Με ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν ανακοινωσε ότι πήρε μια σκληρή απόφαση σχετικά με τη λήξη του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υπογράφοντας συνθήκη με τους Ρώσους και το Αζερμπαϊτζάν.

«Αγαπητοί συμπατριώτες, αδελφές και αδελφοί. Εγώ προσωπικά πήρα μια πολύ σκληρή απόφαση για μένα και όλους εμάς. Υπέγραψα μια δήλωση σχετικά με τη λήξη του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τους Ρώσους και το Αζερμπαϊτζάν από τις 01.00 μ.μ. Το κείμενο της δήλωσης που έχει ήδη δημοσιευθεί είναι απίστευτα οδυνηρό για μένα και το λαό μας» αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα.

Ο Πασινιάν επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη στη βάση στρατιωτικής ανάλυσης και τονίζει ότι έχει την πεποίθηση πως πρόκειται για την καλύτερη λύση έναντι της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

«Δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα μέχρι να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Δεν θα γνωρίσουμε ποτέ τον εαυτό μας και αυτό θα πρέπει να είναι το ξεκίνημα της εθνικής μας ενότητας, εποχής αναγέννησης» σημειώνει.

Αποτίει φόρο τιμής στα θύματα και τους αγωνιστές για την ανεξαρτησία και επισημαίνει ότι το μέλλον θα πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.

«Παλέψαμε μέχρι το τέλος και θα κερδίσουμε. Ζήτω η Αρμενία» καταλήγει το μήνυμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share