Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

13033: Νέες διευκρινίσεις για τη μετακίνηση - Η προειδοποίηση Χαρδαλιά

Οι οδηγίες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

9 Νοεμβρίου 2020 20:30
13033: Νέες διευκρινίσεις για τη μετακίνηση - Η προειδοποίηση Χαρδαλιά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέες διευκρινίσεις υπάρχουν για τη μετακίνηση μέσω του SMS στο 13033, με τον Νίκο Χαρδαλιά να δίνει κι άλλες οδηγίες, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πάταξης των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι και ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους ελέγχους που πραγματοποίησαν, τη στιγμή που υπήρξαν πάμπολλα μηνύματα για άθληση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι μετακινήσεις για ψάρεμα και κυνήγι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά. Τόνισε, μάλιστα, ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι Αρχές προχώρησαν σε πάνω από 218.000 ελέγχους και επέβαλαν πρόστιμα πάνω από 700.000 ευρώ.

Παράλληλα έδωσε διευκρινίσεις για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους ισχύουν τα εξής:

Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.

Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.

Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποίει με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου και επιτρέπονται και εκτό περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυτες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ώστε να αποδώσουν και να μπορέσουμε να περάσουμε πιο κανονικές γιορτές.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19, επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει από το Σάββατο λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ενός κύματος πιο ισχυρού από το πρώτο.

Η εμπειρία της άνοιξης έχει δείξει ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share