Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο

Διαπιστώθηκε η παρουσία ισταμίνης

9 Νοεμβρίου 2020 13:05
Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κολιούς σε κοσνέρβα ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο προγράμματος επίσημων ελέγχων έτους 2020 για τον προσδιορισμό ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα, προέβη σε δειγματοληψία, σε υποκατάστημα της εταιρείας ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, σε προσυσκευασμένους κολεούς ακέφαλους αλίπαστους σε λευκοσιδηρή συσκευασία των 500 γρ.

Το συγκεκριμένο προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΛΕΒΑ», ημερομηνία ανάλωσης (λήξης) 31.12.2021 και αριθμό παρτίδας L 31005019, παράγεται και συσκευάζεται στην Μυτιλήνη από την εταιρεία Ε & Κ ΜΠΟΥΧΛΗΣ ΑΕ. Στο προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία ισταμίνης σε συγκέντρωση ανώτερη του επιτρεπόμενου ορίου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν. Επίσης, στην ανάκληση νοθευμένου μελιού από την αγορά προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί λευκό τυρί τύπου φέτα από τα Lidl

Στην απόσυρση τυριού που πωλείται στα σούπερ μάρκετ Lidl προχώρησε ο ΕΦΕΤ, λόγω πλήρους έλλειψης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ ανέφερε:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν σε λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, με την εμπορική ονομασία "ΓΑΛΠΟ", σε πλαστικούς περιέκτες των 900 γραμμαρίων, 1 κιλού και 2 κιλών έκαστο, που παράγεται στην εταιρεία: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, 5ο χλμ. ΕΟ Τρικάλων – Πύλης και πωλείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση: ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ, λόγω πλήρους έλλειψης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών.

Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε για την αναγραφή από την παραγωγό εταιρεία της απαιτούμενης από τη νομοθεσία πληροφόρησης για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς – προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων. Στο σημείο να σας θυμίσουμε, μια ακόμα ανάκληση του ΕΦΕΤ.

Προσοχή στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share