Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Θετική στον κορωνοϊό η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου

Ποια η κατάσταση της υγείας της

9 Νοεμβρίου 2020 12:50
Θετική στον κορωνοϊό η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω του Facebook. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκαν με κορωνοϊο ο βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κώτσος.

Η βουλευτής της ΝΔ και ο σύζυγος της εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα και υποβλήθηκαν σε τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο βγήκε θετικό και για τους δύο.

«Βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών», σημείωσε στην ανάρτησή της η «γαλάζια» βουλευτής.

Κορωνοϊός: 4ο μηνο lockdown έως τον Μάρτιο!

Το πανεθνικό lockdown ξεκίνησε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί, βάσει του σχεδιασμού, στις 30 του μήνα. Ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι αυτός που θα κρίνει τα επόμενα βήματα, γι' αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η τακτική του «ακορντεόν», δηλαδή επιβολή και άρση καραντίνας ξανά και ξανά.

Έτσι για την ώρα τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση που θα δέχεται το σύστημα Υγείας θα είναι οι βασικές παράμετροι στα μέτρα που θα λαμβάνει η κυβέρνηση, βάσει και των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων. Όταν τα αποτελέσματα από τα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού θα έχουν αποτέλεσμα, τότε θα γίνεται άρση της καραντίνας, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, τότε θα έχουμε νέο lockdown.

Σχέδιο για lockdown έως τον Μάρτιο - 21 ημέρες καραντίνα, 14 ημέρες χαλάρωση

Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου, αγγίζοντας τα 500 κρούσματα ημερησίως στις 30 Νοεμβρίου, προβλέπει το υπολογιστικό μοντέλο του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Παρά την προσωρινή επιδημιολογική αποσυμπίεση, ο καθηγητής εκτιμά ότι η Πολιτεία θα χρειαστεί να πάρει και άλλα περιοριστικά μέτρα στο μέλλον.

Όπως είπε, η πρότασή του είναι η εφαρμογή εναλλασσόμενων τοπικών lockdown.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ημέρες χαλάρωση, επαναλαμβάνοντας το μοντέλο αυτό τρεις με τέσσερις φορές, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι τον Μάρτιο με ασφάλεια.

Η πρόταση αυτή υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται κοντά στα 500 με 800, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διαχειριστεί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share