Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και σύλληψη στη διαδήλωση των αρνητών για τον κορωνοϊό

Όσα έγιναν

7 Νοεμβρίου 2020 09:37
Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και σύλληψη στη διαδήλωση των αρνητών για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου σημειώθηκαν συνολικά 10 προσαγωγές και μια σύλληψη όπου έγιναν από τους αστυνομικούς στα επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Πύργο από αρνητές του κορωνοϊού. Επίσης δείτε βίντεο και γενικά πως ξεκίνησαν τα χθεσινά επεισόδια.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 31χρονος άντρας για τα επεισόδια χθες το απόγευμα στον Λευκό Πύργο και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στη διαδήλωση προκλήθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και της αστυνομίας ενώ ακολούθησε κυνηγητό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και μπογιές εναντίον των αστυνομικών και των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη συγκέντρωση. Η ΕΛ.ΑΣ. βεβαίωσε και 13 παραβάσεις για μη τήρηση των κανόνων για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας. Από τα χθεσινά επεισόδια, υπενθυμίζεται ότι τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Κορωνοϊός - Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας στην Αττική - Μεγάλα τα πρόστιμα

Σε ισχύ έχουν τεθεί οι νέοι περιορισμοί από τις 6 το πρωί σε όλη τη χώρα που βρίσκεται σε καθεστώς γενικού lockdown για τρεις εβδομάδες (σ.σ έως τις 30 Νοεμβρίου). Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσα από ανακοίνωση του είχε αναφέρει ότι διπλασιάζονται τα πρόστιμα.

Όπως είχε τονιστεί χθες από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, τόσο για τη χρήση μάσκας όσο και για την μετακίνηση των πολιτών.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες «για λελογισμένη χρήση της κατ' εξαίρεση δυνατότητας μετακίνησης». «Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα πλέον έχουν διπλασιαστεί. Δεν δικαιολογείται - ειδικά τις βραδινές ώρες - οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση εκτός για λόγους εργασίας, έκτακτης ανάγκης υγείας, σωματικής άθλησης κοντά στην οικία και κίνηση με κατοικίδιο, επίσης σε κοντινή απόσταση από την οικία», σημείωσε.

Ήδη από το πρωί, κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός και στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι, στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Ειδικώς στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη ύψους 500 ευρώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share