Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Χειμώνας προ των πυλών - Ισχυροί άνεμοι και βροχές

Αναλυτική πρόγνωση

7 Νοεμβρίου 2020 07:14
Καιρός: Χειμώνας προ των πυλών - Ισχυροί άνεμοι και βροχές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο χειμώνας βρίσκεται… προ των πυλών σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ για τον καιρό, με τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχές να κυριαρχούν σήμερα (7/11), με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει πως το κλίμα αυτό ήρθε για να μείνει.

Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι, στα νοτιότερα βόρειοι 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share