Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ειδική εφαρμογή στο κινητό για τα μηνύματα στο 13033

Βρίσκεται στη 3η θέση των προτεινόμενων καλύτερων εφαρμογών για συσκευές IOS

6 Νοεμβρίου 2020 14:58
Ειδική εφαρμογή στο κινητό για τα μηνύματα στο 13033
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ειδική εφαρμογή με την ονομασία «ΒΒΒ Μένουμε Σπίτι» έφτιαξε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον Μάϊο κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown λόγω κορωνοϊού για τη διευκόλυνση της αποστολής των SMS για τις μετακινήσεις.

Σήμερα η εφαρμογή αυτή, πιο επίκαιρη από ποτέ, βρίσκεται στη 3η θέση των προτεινόμενων καλύτερων εφαρμογών για συσκευές IOS και στην 7η θέση της αντίστοιχης λίστας για συσκευές Android.

Η εφαρμογή αυτοματοποιεί την αποστολή των μηνυμάτων εξόδου στο 13033 και θα καθιστά πιο απλή την διαδικασία ενώ παράλληλα επιτρέπει στους πολίτες την επικοινωνία με την δομή φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου και προσφέρει στους χρήστες, με το πάτημα ενός κουμπιού, σύνδεση με τη σελίδα του Δήμου στο Facebook.

Μέχρι σήμερα παραμένει η μόνη δημοτική εφαρμογή στη χώρα διευκόλυνσεις των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια του lockdown και απευθύνεται σε όλους τους χρήστες έξυπνων συσκευών στη χώρα.

Όποιος επιθυμεί να κατεβάσει την εφαρμογή πρέπει μέσω του Play Store για συσκευές Android ή του Appstore για συσκευές IOS να κάνει αναζήτηση

ΒΒΒ μένουμε σπίτι

Η εφαρμογή λειτουργεί πλήρως στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά, ενώ παράλληλα έξι παιδάκια ηλικίας εως και 12 ετών έχουν νοσηλευτεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο λόγω του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ποιος είναι ο επιτρεπτός αριθμός ατόμων σε αυτοκίνητα IX και ταξί

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στα πλαίσια της ενημέρωσης των νέων μέτρων του δεύτερου lockdown για τον περιορισμό της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού, παρείχε διευκρίνισεις σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών με τα οχήματά τους καθώς και με ταξί. Επίσης πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε και σε ποιους θα επιτρέπεται η μετακίνηση με τα πλοία.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, για τις μεταφορές παραμένει η πληρότητα στο 65% για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στα ταξί και τα ΙΧ επιτρέπεται ένας επιβάτης.

Εξαίρεση σε αυτό το πλαίσιο, με τη μεταφορά δεύτερου επιβάτη να γίνεται επιτρεπτή, υφίσταται όταν η μεταφορά εκτελείται για λόγους υγείας και ιατρικούς λόγους. Παράλληλα, ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν ισχύει και στην περίπτωση γονέων με ανήλικα τέκνα.

Επιπλέον, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, με εξαίρεση τους 4 λόγους που αναφέρθηκαν. Για τη επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο www.aade.gr.

Η μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται μόνο για:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • επαγγελματικούς λόγους
  • λόγους υγείας

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έκτακτα δρομολόγια για Αθήνα - Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσα από ανακοίνωση της αναφέρει ότι λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης και για την αποφυγή συγχρωτισμού στις αμαξοστοιχίες της θα πραγματοποιήσει εκτάκτως όλα τα δρομολόγια Intercity στον άξονα, Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020. Επίσης υπενθυμίζεται ότι από αύριο δεν θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας του lockdown.

Όσοι επιβάτες έχουν δικαίωμα μετακίνησης από νομό σε νομό - βάσει των κανόνων που ισχύουν - μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε αμαξοστοιχίες ανά κατεύθυνση, από σήμερα Παρασκευή και για το Σαββατοκύριακο, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι, η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του ταξιδιού είναι υποχρεωτική, χωρίς εξαιρέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share