Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δήλωση σοκ από τον Χαράλαμπο Γώγο - "Ο κορωνοϊός έγινε πιο μεταδοτικός" (Video)

Δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown, αναφέρει ο καθηγητής

6 Νοεμβρίου 2020 10:13
Δήλωση σοκ από τον Χαράλαμπο Γώγο -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown, όμως οι 3 βδομάδες είναι σίγουρες και χρειάζονται οπωσδήποτε, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

«Βλέποντας και κάνοντας», είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και προσέθεσε ότι ο κορωνοϊός έγινε πιο μεταδοτικός. Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη βδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με το χρόνο επώασης. Μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1000. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1. Νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Πνευμολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βγάλουμε ολόκληρο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown.

«Το lockdown είναι ένα ύστατο μέτρο που για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να κατανοήσουμε την αναγκαιότητά του και να συμμετέχουμε στην εφαρμογή του, ενώ παράλληλα ασυμπτωματική ηλικιωμένη μετέδιδε τον ιό για 70 ημέρες.

Το να πει μια κυβέρνηση ότι πάω με το μάξιμουμ των μέτρων καταστρέφοντας την οικονομία, αλλά και την ψυχολογία των πολιτών, είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Μπορεί να βγάλουμε όλο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown.

Αυτό σίγουρα δεν είναι το τελευταίο, καθώς θα μας λύσει το πρόβλημα για τον επόμενο μήνα. Η συμπεριφορά μας τον Δεκέμβριο θα είναι αυτή που θα καθορίσει πότε θα ξαναγίνει το επόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Κατέληξαν άλλοι δύο συνάνθρωποί μας από κορωνοϊό - Στους 707 ο απολογισμός των θυμάτων

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στην χώρα μας, καθώς ακόμη δύο άτομα που ασθένησαν με COVID-19 κατέληξαν στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 76χρονο και έναν 88χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Και οι δύο άνδρες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, ο απολογισμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται στους 707.

Η πορεία του φονικού ιού στην χώρα μας

Όλο και πιο κοντά στις 3.000 φθάνει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.917 κρούσματα. Την ίδια ώρα, ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των ατόμων που ασθένησαν με κορωνοϊό και κατέληξαν.

Ειδικότερα, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 29 θανάτους σε μία μέρα. Παράλληλα, ανησυχητικός είναι κι ο αριθμός των διασωληνωμένων, ο οποίος χθες άγγιξε τους 187. Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, παράλληλα παρουσιαστής του Alpha βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο κανάλι της Κάντζας.

Από τα 2.917 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 862 καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη (νέο αρνητικό ρεκόρ), ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Αττική με 588 κρούσματα. Ανησυχία εμπνέουν και άλλες περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, όπως οι Σέρρες στις οποίες καταγράφηκαν 168 κρούσματα ή η Λάρισα με 97.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share