Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Άμεση πρόσληψη γιατρών σε ΜΕΘ - Επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές

Τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας

5 Νοεμβρίου 2020 21:42
Κορωνοϊός: Άμεση πρόσληψη γιατρών σε ΜΕΘ - Επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στην άμεση πρόσληψη 300 γιατρών σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που αναμένεται να διατεθούν αναγκαστικά ιδιωτικές κλινικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που μοιάζει να «πνίγει» την χώρα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, οι γιατροί (εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες) θα ενταχθούν αμέσως (την προσεχή Δευτέρα) στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα (με προσμέτρηση χρόνου).

Στους γιατρούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, δύναται να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση.

«Δηλώνω ότι επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων έναντι αμοιβής», είπε ο υπουργός, και πρόσθεσε:

«Η προσπάθεια που κάνουμε αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, κόμματα, βουλευτές και επιστήμονες. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε».

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Ωστόσο, οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε τον υπουργό για αργοπορία.

«Με άλματα φτάσατε στην ανακοίνωση για το lockdown. Ενώ τις προηγούμενες μέρες αυτοαινερούσασταν, σήμερα, μεταξύ Κυριάκου και Σωτήρη, συμφωνήσατε ότι θα μας σώσει το lockdown. Έχουμε αναπάντητα ερωτήματα», είπε η Ευ. Λιακούλη του Κινήματος Αλλαγής, με τον Γιάννη Ραγκούση του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει σε έντονο ύφος: «Δώσατε στους Έλληνες την απόδειξη της τεράστιας ευθύνης που έχετε ως κυβέρνηση για το γεγονός ότι η κοινωνία μπαίνει σε νέα τραγωδία. Έρχεστε εδώ μετά την ανακοίνωση του lockdown, που οφείλεται στη δική σας ολιγωρία επί 8 μήνες. Η ευθύνη για όσα γίνουν είναι δική σας».

«Ο βίος και η πολιτεία σας έχει καταγραφεί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Τιμώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Σεβαστείτε τον κόπο και τον πόνο όλων μας. Ποτέ δεν μίλησα έτσι όπως εσείς. Σε καιρούς κρίσης και ανάγκης πάμε όλοι μαζί και κάποιοι λίγοι μένουν στη γωνία για να μαζέψουν ψηφαλάκια», απάντησε ο κ. Κικίλιας, για να επανέλθει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν απαντήσατε γιατί σήμερα και όχι πριν ένα μήνα οι προσλήψεις. Ξέρετε τι θα γράψει για σας η ιστορία; Εκπρόθεσμος! Όπως ακριβώς η τροπολογία σας».

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ που εύχεται να αποτύχει η κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα, εν τέλει να αποτύχει η χώρα. Για σας, κ. Ραγκούση, θα γράψει η ιστορία ''Απόντες''», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share