Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εκλογές ΗΠΑ: Σταματά η καταμέτρηση ψήφων στην Πενσυλβάνια - Κρίνουν πολλά Τζόρτζια και Νεβάδα

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

5 Νοεμβρίου 2020 20:50
Εκλογές ΗΠΑ: Σταματά η καταμέτρηση ψήφων στην Πενσυλβάνια - Κρίνουν πολλά Τζόρτζια και Νεβάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή υπάρχει στις εκλογές των ΗΠΑ, με την καταμέτρηση των ψήφων να σταματά στην Πενσυλβάνια, ύστερα από δικαστική εντολή, με αποτέλεσμα πολλά να κρίνονται από την Τζόρτζια και την Νεβάδα.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της κομητείας, Μπέθανι Χάλλαμ, η Αλέγκενι της Πενσυλβάνια δεν θα μετρά πια ψηφοδέλτια μέχρι αύριο, λόγω δικαστικής απόφασης για περίπου 29.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια, τη στιγμή που ο Μπάιντεν μοιάζει να είναι κοντά στην νίκη.

«Δεν συμβαίνει τίποτα κακό εδώ» είπε ο Hallam. «Είναι απογοητευτικό που δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνουν πραγματικά σήμερα» πρόσθεσε. Πάντως οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ζητήσουν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας να πάρει πίσω την πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε σε προσωρινό παύση της καταμέτρησης των ψήφων.

Να σημειωθεί ότι το προεκλογικό επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε περαιτέρω νομική δράση ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και προέβλεψε ότι ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ήδη από την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Αμερικής).

Ο διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ παραμένει στον προεκλογικό του αγώνα «ολοζώντανος».

Ο σύμβουλος του επιτελείου Τζέισον Μίλερ είπε ότι θα κινηθούν νομικά στα αποτελέσματα στην Πενσιλβάνια για να εξασφαλίσουν ότι έχουν εικόνα στους ψήφους που έχουν ήδη καταμετρηθεί σε αυτήν την πολιτεία.

Τα βλέμματα σε Τζόρτζια και Νεβάδα

Την ίδια στιγμή, η διαφορά ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν, σε Πενσυλβάνια και Τζόρτζια, έχει μειωθεί υπέρ του τελευταίου. Ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε ελαφρά το προβάδισμά του επί του Τραμπ στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η Πολιτεία αυτή.

Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research. Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 45,2% για τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο.

Στην Τζόρτζια, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 49,5%, έναντι 49,2% του Μπάιντεν. Στην κομητεία Φούλτον, με πρωτεύουσα την Ατλάντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 72,6%, έναντι 26,3% του Τραμπ.

Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Τραμπ παραμένει μπροστά με 50%, έναντι 48,6% του Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, με ποσοστό 50,3% έναντι 48,4% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων.

Για την Αριζόνα, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε νωρίτερα ότι ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα, εκτιμώντας ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην Πολιτεία αυτή ίσως είναι πολύ μικρή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share