Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

5 Νοεμβρίου 2020 17:55
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη έχουν αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, Στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης και θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, δηλώσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις, τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους έκανε νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών.

Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις ΕΔΩ

Lockdown: Πότε θα κλείσουν τα κομμωτήρια;

H εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά και η ραγδαία αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων οδήγησαν την κυβέρνηση στο lockdown που θα ισχύσει από το πρωί του Σαββάτου 07/11/2020 και έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα, ωστόσο τίποτα δεν ειπώθηκε για τα κομμωτήρια.

Η απόφαση, κατά πληροφορίες, θα παρθεί εντός της ημέρας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Καντέλης, σχολίασε στον «αέρα» του ΣΚΑΙ μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Επίσης από το πρωί όλες οι γυναίκες μας ρωτούν για τα κομμωτήρια. Αυτό που μαθαίνουμε είναι πως θα γίνει μια σύσκεψη λίγο αργότερα προς το μεσημέρι γιατί συζητείται το εξής. Να υπάρξει μια παράταση λειτουργίας των κομμωτηρίων για μερικές ημέρες παραπάνω. Να κλείσουν κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα». Αυτό που συζητείται αυτή την ώρα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους είναι τα κουρεία και τα κομμωτήρια να παραμείνουν ανοιχτά για μία εβδομάδα ακόμη, δηλαδή μέχρι και το επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός αύριο στα εν λόγω καταστήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share