Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός σε παιδικό σταθμό στα Χανιά: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Πρόκειται για έναν υπάλληλο του σταθμού

5 Νοεμβρίου 2020 16:17
Συναγερμός σε παιδικό σταθμό στα Χανιά: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε παιδικό σταθμό της Σούδας και συγκεκριμένα του οικισμού Ναυστάθμου. Ωστόσο, ανακοινώσεις έκανε πριν λίγο ο Υπουργός Οικονομικών σχετικά με το lockdown.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα, υπάλληλος του παιδικού σταθμού σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19, αναστέλλεται η λειτουργία του συγκεκριμένου Παιδικού Σταθμού και παραμένουν σε καραντίνα το προσωπικό και τα παιδιά.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί απολύμανση του χώρου, που στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός.

Κορωνοϊός: Στους 692 οι νεκροί στην Ελλάδα - Τέσσερις θάνατοι τις τελευταίες ώρες

Ακόμα τέσσερις θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν από το πρωί στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 692. Ειδικότερα, κατέληξε μια 92χρονη που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του «ΑΧΕΠΑ». Λίγο αργότερα ακόμα μία γυναίκα 78 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στο ίδιο νοσοκομείο.

Οι δυο γυναίκες είχαν υποκείμενα νοσήματα. Νωρίτερα το πρωί κατέληξε ένας 73χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του «ΑΧΕΠΑ» και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου, επίσης σε απλή κλίνη στον «Ευαγγελισμό». Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Αποκάλυψη Μητσοτάκη για το lockdown: Γιατί πήραμε τώρα τα μέτρα - Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση (Video)

Ένα δεύτερο lockdown στη χώρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό το βάρος της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλευρό του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, ανακοίνωσε τη νέα καραντίνα που θα έχει ισχύ τριών εβδομάδων: από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και έως τις 30 του μηνός.

Αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που τίθενται σε ισχύ, ο πρωθυπουργός απάντησε στο γιατί αποφασίστηκε τώρα το lockdown και δεν περίμενε η κυβέρνηση λίγο διάστημα ώστε να δει εάν θα δουλέψουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Γιατί αποφασίστηκε lockdown;

«Η εκθετική αύξηση αυτό το πενθήμερο, με υποχρεώνει να πάρω τώρα τα μέτρα. Ναι, υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν (σ.σ τα μέτρα), αλλά αν δεν δουλέψουν η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι ανυπόφορη. Δεν μπορώ να το επιτρέψω αυτό», εξήγησε.

Έκανε λόγο για σημαντική αύξηση σε θανάτους και διασωληνώσεις, σημειώνοντας πως το επόμενο 10ημέρο - με τον ρυθμό που ακολουθεί η πανδημία - θα είχαμε 1.000 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία και 150 εξ αυτών των ασθενών θα έπρεπε να διασωληνωθούν.

«Πρέπει να ανακόψουμε το δεύτερο κύμα. Γι' αυτό παίρνω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει να μπουν σε κίνδυνο οι ζωές των πολιτών της χώρας.

«Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να βάλω σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share