Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Αποκάλυψη Μητσοτάκη για το lockdown: Γιατί πήραμε τώρα τα μέτρα - Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση (Video)

Τι είπε ο πρωθυπουργός

5 Νοεμβρίου 2020 13:13
Αποκάλυψη Μητσοτάκη για το lockdown: Γιατί πήραμε τώρα τα μέτρα - Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα δεύτερο lockdown στη χώρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό το βάρος της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλευρό του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, ανακοίνωσε τη νέα καραντίνα που θα έχει ισχύ τριών εβδομάδων: από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και έως τις 30 του μηνός.

Αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που τίθενται σε ισχύ, ο πρωθυπουργός απάντησε στο γιατί αποφασίστηκε τώρα το lockdown και δεν περίμενε η κυβέρνηση λίγο διάστημα ώστε να δει εάν θα δουλέψουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Γιατί αποφασίστηκε lockdown;

«Η εκθετική αύξηση αυτό το πενθήμερο, με υποχρεώνει να πάρω τώρα τα μέτρα. Ναι, υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν (σ.σ τα μέτρα), αλλά αν δεν δουλέψουν η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι ανυπόφορη. Δεν μπορώ να το επιτρέψω αυτό», εξήγησε.

Έκανε λόγο για σημαντική αύξηση σε θανάτους και διασωληνώσεις, σημειώνοντας πως το επόμενο 10ημέρο - με τον ρυθμό που ακολουθεί η πανδημία - θα είχαμε 1.000 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία και 150 εξ αυτών των ασθενών θα έπρεπε να διασωληνωθούν.

«Πρέπει να ανακόψουμε το δεύτερο κύμα. Γι' αυτό παίρνω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει να μπουν σε κίνδυνο οι ζωές των πολιτών της χώρας.

«Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να βάλω σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share