Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός-lockdown: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 12:00 - Μέτρα από Σταϊκούρα στις 15:00 & στις 18:00 Χαρδαλιάς

Σε «κόκκινο» συναγερμό η χώρα

5 Νοεμβρίου 2020 11:06
Κορωνοϊός-lockdown: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 12:00 - Μέτρα από Σταϊκούρα στις 15:00 & στις 18:00 Χαρδαλιάς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετά τις ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, στις 15:00 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Στις 18:00, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Πάμε για νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων - Προβλέψεις σοκ από Έλληνα καθηγητή Αναλυτικής Χημείας

Στο άκουσμα των 2.646 κρουσμάτωνκορωνοϊού που κατέγραψε χθες ο ΕΟΔΥ, η Ελλάδα «πάγωσε», ενώ οι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων είναι δυσοίωνες. Όπως όλα δείχνουν, τα κρούσματα τις επόμενες μέρες ή ακόμα και σήμερα ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 3.000.

Όπως είπε άλλωστε, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκος Θωμαΐδης σήμερα στο ΣΚΑΪ, «σίγουρα θα περάσουμε τα 3.000 κρούσματα στη χώρα όπως πάμε. Τονίζοντας παράλληλα, ότι το lockdown μπορεί να επιβραδύνει την πορεία του ιού και να αναστρέψει την εικόνα.

«Θα υπάρξει κορύφωση σε 15-20 μέρες και μετά θα επέλθει η μείωση, γύρω στα Χριστούγεννα.» «Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας έτσι και αλλιώς.», είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαΐδης.

Από την ανάλυση των δεδομένων τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι πάνω από 150.000 σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην Αττική υπολογίζονται γύρω στα 80.000, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαΐδης.

Εξήγησε ότι υπάρχει μια αυξητική τάση. «Είμαστε μπροστά στο επόμενο μεγάλο κύμα.» Τώρα φαίνεται ότι έρχεται ένα δεύτερο μεγάλο κύμα το οποίο θα κορυφωθεί και θα χρειαστεί ένα μήνα για να αρχίσει να μειώνεται, τόνισε ο καθηγητής. «Οι επόμενες 2 βδομάδες το πιο κρίσιμο σημείο.»

13033: Λειτουργεί από το τώρα το SMS για τις μετακινήσεις (Video)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το γενικό lockdown, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πρόκειται να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις σε λίγη ώρα.

Ενώ, σε λειτουργία βρίσκεται από τώρα το 13033 για τις μετακινήσεις με SMS, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Ποιες μετακινήσεις θα επιτρέπονται και τι SMS θα στέλνουμε στο 13033

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share