Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 690 οι νεκροί στην Ελλάδα - Δύο νέοι θάνατοι τις τελευταίες ώρες

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων

5 Νοεμβρίου 2020 09:42
Κορωνοϊός: Στους 690 οι νεκροί στην Ελλάδα - Δύο νέοι θάνατοι τις τελευταίες ώρες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν στην Ελλάδα. Πλέον, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 690. Ενώ, δραματική είναι η περιγραφή ασθενούς που νόσησε από τον φονικό ιό, λέγοντας πως «Είναι ένα πράγμα που σε τρώει από μέσα».

Ειδικότερα, κατέληξε ένας 73χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του «ΑΧΕΠΑ» και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου, επίσης σε απλή κλίνη στον «Ευαγγελισμό». Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Καθολικό lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης! (Video)

Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, έχοντας δίπλα του και τον Σωτήρη Τσιόδρα, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Σπύρος Λάμπρου.

Όπως ανέφερε η απόφαση για γενικό πανελλαδικό lockdown έχει ήδη ληφθεί κατά τη χθεσινή σύσκεψη της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων με τον πρωθυπουργό.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σωτήρη Τσιόδρα δίπλα του, από το Μέγαρο Μαξίμου. Περισσότερες πιθανότητες για την έναρξη των μέτρων συγκεντρώνει το Σάββατο.

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ ΝΕΟ LOCKDOWN

Με το νέο lockdown ανοιχτά θα είναι:

Δημοτικά και ίσως τα Γυμνάσια (καθώς αρκετοί λοιμωξιολόγοι ζητούν να κάνουν μάθημα μόνο με τηλεκπαίδευση), αλλά σίγουρα όχι τα Λύκεια, στα οποία τα μαθήματα θα γίνονται σε κάθε περίπτωση με τηλεκπαίδευση.

  • Φαρμακεία
  • Σούπερ Μάρκετ
  • Βιομηχανίες
  • Βιοτεχνίες
  • Pet Shop

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του σήμερα το βράδυ ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε ότι η χώρα οδεύει προς καθολικό lockdown.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, καθώς η διασπορά φαίνεται να είναι μεγάλη, με πολλούς να αλλάζουν νομό μετά τα μεσάνυκτα προκειμένου να διασκεδάσουν.

Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που προβληματίζονται για το πώς θα μετακινηθούν προς την περιφέρειά τους, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται σε άλλον νομό από τον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι μετακινήσεις θα δηλώνονται μέσω sms, ενώ θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για πολύ σοβαρό λόγο, όπως υγείας ή εργασίας.

Επειδή η απόφαση του lockdown είναι ξαφνική και πιάνει απροετοίμαστους πολλούς πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται εκτός του τόπου κατοικίας τους, θα πρέπει να αποδεικνύουν τη μόνιμη κατοικία τους με το Ε9.

Έτσι, αναμένεται να δοθούν εναλλακτικές για τους πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν πριν το ολικό κλείσιμο της χώρας.

Τα μέτρα λαμβάνονται επειδή είναι πολύ μεγάλη η αύξηση των κρουσμάτων και τεράστια η διασπορά του ιού σε όλη την Ελλάδα. Με «τσουνάμι» παρομοιάζουν την έξαρση της πανδημίας οι λοιμωξιολόγοι, που ετοιμάζεται να χτυπήσει τις ακτές.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δράσει προληπτικά, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι σε 10 ημέρες δεν θα υπήρχε καμία κλίνη σε ΜΕΘ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share