Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Χαμός με τον… παράνομο υπουργό Εσωτερικών στη Γαλλία

«Έσπασε» την καραντίνα και προκάλεσε «θύελλα»

4 Νοεμβρίου 2020 22:29
Κορωνοϊός: Χαμός με τον… παράνομο υπουργό Εσωτερικών στη Γαλλία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Χαμός έχει επικρατήσει στη Γαλλία με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλντ Νταρμανέ, ο οποίος παρά την καραντίνα για τον κορωνοϊό, «έσπασε» την απαγόρευση κι έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων.

Όπως φαίνεται, παραβίασε τους κυβερνητικούς κανόνες για το lockdown, βάσει των οποίων οι πολίτες μπορούν μονάχα να βγουν έξω για να ασκηθούν σε απόσταση έως ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους, τη στιγμή που στην χώρα μας επανέρχεται το 13033.

Η εφημερίδα La Voix du Nord και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν πως ο Νταρμανέν πήγε για τζόκινγκ με τους σωματοφύλακές του την Κυριακή 1 Νοεμβρίου κατά μήκος του καναλιού Ρουμπέ, διανύοντας απόσταση άνω του 1 χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι του στο Τουρκουάν, στη βόρεια Γαλλία.

Ο νόμος προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 135 ευρώ για όσους παραβιάζουν τον εν λόγω κανονισμό στα πλαίσια των μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά;», σχολίασε η La Voix du Nord.

«Ο νόμος δεν εφαρμόζεται στους μαρκησίους»

«Οι απαγορεύσεις είναι για τους πάμπτωχους και μίζερους θνητούς, οι Ολύμπιοι θεοί πάνω από εμάς αποτελούν εξαίρεση», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. «Ο νόμος δεν εφαρμόζεται στους μαρκησίους», αναφέρει άλλο tweet.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ, είπε ότι εάν ο Νταρμανέν «προσάρμοσε» τον κανονισμό, αυτό θα έγινε για λόγους ασφαλείας.

«Ο υπουργός Εσωτερικών, όπως όλοι οι υπουργοί, φυσικά και σέβονται τους κανόνες. Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας συχνά ζητούν την προσαρμογή αυτών των κανονισμών», επισήμανε, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών απέφυγε να σχολιάσει σχετικά, όμως αναφέρθηκε σε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλέστηκε η εφημερίδα La Voix du Nord, η οποία έλεγε πως το τζόκινγκ στο κέντρο της πόλης θα εξέθετε τον υπουργό σε κινδύνους ασφαλείας και ότι η διαδρομή από την περιοχή του καναλιού ήταν ασφαλέστερη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share