Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Προβάδισμα για τον Μπάιντεν - Κερδίζει το Μέιν και συγκεντρώνει 238 εκλέκτορες

Στους 213 εκλέκτορες ο Ντόναλντ Τραμπ

4 Νοεμβρίου 2020 11:29
Εκλογές ΗΠΑ 2020: Προβάδισμα για τον Μπάιντεν - Κερδίζει το Μέιν και συγκεντρώνει 238 εκλέκτορες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κερδίζει περισσότερο έδαφος ο Τζο Μπάιντεν από τον Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα από την καταμέτρηση ψήφων στις ΗΠΑ. Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι έχουν ήδη νικήσει και θα καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την πολιτεία του Μέιν, γεγονός που επιτρέπει στον υποψήφιο των Δημοκρατικών να αυξήσει την προβάδισμά του απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox και τους New York Times.

Το Μέιν επιτρέπει στον Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τρεις ακόμη μεγάλους εκλέκτορες, φέρνοντας το σύνολο του εκλεκτόρων που έχει εξασφαλίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στους 238, έναντι 213 για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ενας ακόμη εκλέκτορας μένει να κριθεί στην πολιτεία του Μέιν.

Για την εξασφάλιση της εκλογικής νίκης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ απαιτούνται 270 εκλέκτορες. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε επτά πολιτείες, ανάμεσά τους η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Γουισκόνσιν, η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «θα κάνω δήλωση απόψε. Μεγάλη ΝΙΚΗ!». Σημειώνεται ότι πριν λίγη ώρα καταγράφηκαν οι πρώτες νίκες για τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ διότι έχουν τα πρώτα αποτελέσματα στις δυτικές πολιτείες.

Σε δεύτερή του ανάρτησή του υποστήριξε ότι «Προηγούμαστε με διαφορά αλλά προσπαθούν να μας κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να το κάνουν. Ψήφοι δεν μπορούν να ρίχονται μετά το κλείσιμο της κάλπης».

Επισήμανση από το twitter

Σημειώνεται ότι το twitter προχώρησε σε επισήμανση της δεύτερης ανάρτησης του Τραμπ, καθώς υποστηρίζει ότι ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιήθηκε είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής στις εκλογές.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να «δείξει δύναμη» και να «παρουσιάσει το αφήγημά του», όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της προεκλογικής του καμπάνιας στο CBS.

«Ναι ο πρόεδρος θα μιλήσει απόψε. Ακόμη και αν δεν είναι για να ανακοινώσει τη νίκη του, θέλει να παρουσιάσει το αφήγημά του». Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να μιλήσει στις κάμερες από τον Λευκό Οίκο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share