Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική

Όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

4 Νοεμβρίου 2020 11:12
Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του Open μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική η οποία δεν είναι εκθετική όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες όπου εκεί αναγκάστηκε η κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα και να τις βάλει σε lockdown, το οποίο έχει ξεκινήσει από εχθές Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Ο ίδιος απάντησε με ένα ένα «όχι» σε αυτά που ακούγονται περί lockdown στην Αττική και συγκεκριμένα είπε ότι «αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν».

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορωνοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων για να καταλήξει:

«Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας:

Οριστικό: Ελήφθη η απόφαση για γενικό lockdown!

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων της Τρίτης χτύπησε ξανά καμπανάκι στο εθνικό σύστημα υγείας. Οι αντοχές του βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο και τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.

Όσο ο καιρός χαλάει και ο κόσμος κλείνεται σε εσωτερικούς χώρους τόσο θα μεγαλώνει η διασπορά του ιού, πιέζοντας και άλλο τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στάση αναμονής. Περιμένουν να δουν τι απόδοση θα έχουν τα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από σήμερα και κατόπιν θα δράσουν.

Η απόφαση για το γενικό lockdown είναι ειλημμένη εφόσον δεν αποδώσει ούτε αυτή η δέσμη μέτρων. Η καθοριστική ημερομηνία που θα κρίνει τα πάντα είναι η 10η Νοεμβρίου.

Θα έχει περάσει μια εβδομάδα από την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα τους.

Αν ο ιός αναχαιτιστεί (σενάριο που αυτή τη στιγμή δείχνει από δύσκολο έως αδύνατο) τότε το γενικό lockdown θα πάει πιο πίσω.

Αν τα κρούσματα βρίσκονται στο σημερινό επίπεδο ή αυξηθούν ακόμα περισσότερο, τότε το lockdown θα ενεργοποιηθεί στις 14 ή 15 του μήνα.

Η διαφορά του απ’ το πρώτο θα είναι στη διάρκεια. Θα μιλάμε για μια καραντίνα- εξπρές, διάρκειας 2 εβδομάδων για να ανασάνει το σύστημα υγείας, να αναχαιτιστεί ο ιός, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά η αγορά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share