Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα τμήματα σε σχολεία της Π.Ε. Λάρισας που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους

Αναλυτικά

4 Νοεμβρίου 2020 09:42
Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα τμήματα σε σχολεία της Π.Ε. Λάρισας που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπάει όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μπαίνουν σε lockdown σε κάποιες άλλες να αυξάνονται τα μέτρα και συγκεκριμένα στη Λάρισα όπου έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα στη Λάρισα έχουν αναστείλει τη λειτουργία σε τμήματα σχολικών μονάδων της Π.Ε. Λάρισας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή. Παρακάτω βρίσκεται αναλυτικά η λίστα με τα τμήματα σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν ενταχθεί περιπτώσεις όπως του Γενικού Λυκείου Φαλάνης, το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του, όπως και αυτές του Λυκείου Συκουρίου και του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου όπου πλέον δεν λειτουργούν συγκεκριμένα τμήματα καθώς παρουσιάστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Στους 48 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Η κατάσταση του κορωνοϊού φαίνεται να επιβαρύνει όλο και περισσότερο την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία όπου γίνονται καθημερινά προσπάθειες να κρατηθεί σταθερή η κατάσταση. Ενώ πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να ανακοινωθούν 2.000 κρούσματα σήμερα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι καλή διότι στους 48 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Από αυτούς οι έξι είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Ανάμεσά τους και 49χρονος γιατρός που ιδιωτεύει στη Λάρισα. Γεμάτοι είναι οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης όπου νοσηλεύονται 15 ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα. Ακόμη 27 άτομα νοσηλεύονται στην κλινική covid με ηπιότερα συμπτώματα. Μεταξύ των ασθενών συγκαταλέγονται 11 ψυχιατρικοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί σε ιδιωτικές κλινικές της πόλης, τις προηγούμενες ημέρες.

Ιωάννινα: Θετικοί όλοι οι ηλικιωμένοι στο Κέντρο Φροντίδας - "Είμαστε σε απόγνωση"

Στα Ιωάννινα η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα κρούσματα σε ένα Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων διότι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό το σύνολο των τροφίμων του ιδιωτικού γηροκομείου στα Ιωάννινα, όπου την Κυριακή 1 Νοεμβρίου είχαν σημειωθεί πάνω από 20 κρούσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, και οι 56 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας είναι θετικοί, ενώ ορισμένοι είναι σε σοβαρή κατάσταση. Έχουν διακομιστεί σε Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θετική είναι και η πλειονότητα των εργαζομένων, χωρίς να έχει διευκρινιστεί, ακόμη, ακριβής αριθμός. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

«Είμαστε σε τραγική κατάσταση»

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να βοηθήσουν» ανέφερε, μιλώντας στο epiruspost.gr, o ιδιοκτήτης του γηροκομείου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share