Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βατόπουλος για κορωνοϊό: Αν πάμε σε lockdown θα έχει διάρκεια 15 μέρες (Video)

"Να πάρουμε γρήγορα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού"

4 Νοεμβρίου 2020 09:26
Βατόπουλος για κορωνοϊό: Αν πάμε σε lockdown θα έχει διάρκεια 15 μέρες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρέπει να παρθούν γρήγορα αποφάσεις για lockdown είπε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθώς δεν αποτελεί κριτήριο το αν έχουμε πολλές ΜΕΘ για τον κορωνοϊό.

Για το νέο αρνητικό ρεκόρ των 2.166 κρουσμάτων και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως πρέπει να παρθούν γρήγορα αποφάσεις για lockdown είπε ο κ. Βατόπουλος, καθώς δεν αποτελεί κριτήριο το αν έχουμε πολλές ΜΕΘ.

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται», τόνισε.

Ο καθηγητής μιλώντας για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, είπε ότι ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ. και από τις 9 στη Θεσσαλονίκη. Στην περίπτωση ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 42χρονος στα Χανιά

«Mάχη» με το νέο κορωνοϊό που αντιμετωπίζει ένας 42χρονος στα Χανιά, δίνει το ιατρικό δυναμικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Covid-19 του Νοσοκομείου Χανίων.

Ο 42χρονος ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό τις προηγούμενες ημέρες και νοσηλευόταν στην κλινική Covid-19, την προηγούμενη Παρασκευή παρουσίασε πνευμονία και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του καθώς παρουσίαζε πολύ χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Πρόκειται για τον δεύτερο ασθενή με Covid-19 που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στην Κρήτη, μετά από έναν 65χρονο στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Επίσης, στην Νομάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται ένας 81χρονος χωρίς να έχει διασωληνωθεί.

Σε ό,τι αφορά στις κλινικές Covid-19 , νοσηλεύονται, ένας ασθενής στο Βενιζέλειο, έξι στο ΠΑΓΝΗ, ένας στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και ένας στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας θάνατος - Στους 663 οι νεκροί

Δεκατέσσερις νέοι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα μας, ενώ άλλη μία γυναίκα δηλώθηκε ότι έχασε χθες το απόγευμα τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, κατέληξαν μια 79χρονη και μια 82χρονη που νοσηλεύονταν στο Παπανικολάου, ένας 73χρονος που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο και μία 92χρονη που νοσηλευόταν στην Αλεξανδρούπολη από τις 24 Οκτωβρίου.

Στη λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού προστέθηκε ένας 73χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Σωτηρία, που είχε κάνει εισαγωγή στις 26 Οκτωβρίου και ένας άνδρας 78 ετών, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Επίσης, στο Αττικό εξέπνευσε μία γυναίκα 71 ετών.

Όλοι τους έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών κατέληξε ένας 75χρονος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών κατέληξε επίσης ένας άνδρας 92 ετών, τρόφιμος του γηροκομείου Ιωαννίνων, που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη.

Επίσης, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι χθες, στις 15:30 κατέληξε γυναίκα 73 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ το βράδυ στην Έδεσσα απεβίωσε μία 89χρονη χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ακόμη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου κατέληξε 79χρονη και αυτή με υποκείμενα νοσήματα, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξε 65χρονος επίσης με υποκείμενο νόσημα.

Στο ΑΧΕΠΑ κατεληξε στις 18:30 το απόγευμα 56χρονος με σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχεται στους 663.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share