Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές

Οι αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου στο twitter

4 Νοεμβρίου 2020 08:30
Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «θα κάνω δήλωση απόψε. Μεγάλη ΝΙΚΗ!». Σημειώνεται ότι πριν λίγη ώρα καταγράφηκαν οι πρώτες νίκες για τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ διότι έχουν τα πρώτα αποτελέσματα στις δυτικές πολιτείες.

Σε δεύτερή του ανάρτησή του υποστήριξε ότι «Προηγούμαστε με διαφορά αλλά προσπαθούν να μας κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να το κάνουν. Ψήφοι δεν μπορούν να ρίχονται μετά το κλείσιμο της κάλπης».

Επισήμανση από το twitter

Σημειώνεται ότι το twitter προχώρησε σε επισήμανση της δεύτερης ανάρτησης του Τραμπ, καθώς υποστηρίζει ότι ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιήθηκε είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής στις εκλογές.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να «δείξει δύναμη» και να «παρουσιάσει το αφήγημά του», όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της προεκλογικής του καμπάνιας στο CBS.

«Ναι ο πρόεδρος θα μιλήσει απόψε. Ακόμη και αν δεν είναι για να ανακοινώσει τη νίκη του, θέλει να παρουσιάσει το αφήγημά του». Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να μιλήσει στις κάμερες από τον Λευκό Οίκο.

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Η γκάφα του Τζο Μπάιντεν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Στις ΗΠΑ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Φιλαδέλφεια ενόψει των εκλογών, έκανε αρκετές γκάφες καθώς μπέρδεψε τις εγγονές του και στους οποίους παρουσίασε τον γιο του, τον Μπο ο οποίος έχει πεθάνει από το 2015. Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Τζο Μπάιντεν αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε ο δράστης.

«Ιδού ο γιος μου, Μπο Μπάιντεν, τον οποίο πολλοί από εσάς βοηθήσατε να εκλεγεί στη Γερουσία του Ντέλαγουερ. Ιδού η εγγονή μου, η Νάταλι», είπε, αγκαλιάζοντας από τους ώμους μια άλλη εγγονή του, τη Φίνεγκαν.

Αντιλαμβανόμενος τι συνέβη, ο 77χρονος βετεράνος πολιτικός, συνέχισε, εμφανώς συγχυσμένος: «Α, όχι, περιμένετε, δεν είναι αυτή». Και αγκάλιασε τη «σωστή» εγγονή, τη Νάταλι, που είναι κόρη του Μπο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σχέση του Μπάιντεν με τον γιο του

Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε πολύ στενή σχέση με τον γιο του, τον Μπο, για τον οποίο μιλάει συχνά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. Ο Μπο Μπάιντεν, πρώην γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, ο οποιος είχε υπηρετήσει και στο Ιράκ με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ήταν ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, όμως πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share