Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Η γκάφα του Τζο Μπάιντεν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η αντίδραση του όταν το αντιλήφθηκε

4 Νοεμβρίου 2020 07:40
Εκλογές ΗΠΑ 2020: Η γκάφα του Τζο Μπάιντεν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις ΗΠΑ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Φιλαδέλφεια ενόψει των εκλογών, έκανε αρκετές γκάφες καθώς μπέρδεψε τις εγγονές του και στους οποίους παρουσίασε τον γιο του, τον Μπο ο οποίος έχει πεθάνει από το 2015. Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Τζο Μπάιντεν αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε ο δράστης.

«Ιδού ο γιος μου, Μπο Μπάιντεν, τον οποίο πολλοί από εσάς βοηθήσατε να εκλεγεί στη Γερουσία του Ντέλαγουερ. Ιδού η εγγονή μου, η Νάταλι», είπε, αγκαλιάζοντας από τους ώμους μια άλλη εγγονή του, τη Φίνεγκαν.

Αντιλαμβανόμενος τι συνέβη, ο 77χρονος βετεράνος πολιτικός, συνέχισε, εμφανώς συγχυσμένος: «Α, όχι, περιμένετε, δεν είναι αυτή». Και αγκάλιασε τη «σωστή» εγγονή, τη Νάταλι, που είναι κόρη του Μπο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σχέση του Μπάιντεν με τον γιο του

Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε πολύ στενή σχέση με τον γιο του, τον Μπο, για τον οποίο μιλάει συχνά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. Ο Μπο Μπάιντεν, πρώην γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, ο οποιος είχε υπηρετήσει και στο Ιράκ με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ήταν ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, όμως πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Δεύτερος γύρος «εκλογών» στα Κατεχόμενα - Πώς διαμορφώνεται η συμμετοχή

Με παραβάσεις επί της ήδη παράνομης διαδικασίας στα Κατεχόμενα της Κύπρου εξελίσσεται την Κυριακή ο δεύτερος γύρος των «εκλογών», με αντιμέτωπους τον «εκλεκτό» του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ερσίν Τατάρ και τον μέχρι πρότινος ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, ήδη από το πρωί έχουν καταγραφεί εννέα περιστατικά παραβιάσεων της «εκλογικής διαδικασίας», αφού τρεις ψηφοφόροι έβγαλαν φωτογραφία το ψηφοδέλτιο, ενώ ένας κοινοποίησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, κυμαίνεται η συμμετοχή στις παράνομες εκλογές για ανάδειξη κατοχικού ηγέτη, καθώς μέχρι τις 15:00 έφθασε στο 46,31%. Στην κατεχόμενη Λευκωσία είχε προσέλθει έως τη συγκεκριμένη ώρα το 45,97% των «εκλογέων», ενώ στην Αμμόχωστο το 44,04%. Στην Κερύνεια ψήφισε το 42,7%, στη Μόρφου το 46,8%, στο Τρίκωμο το 48,35% και στη Λεύκα το 50%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερσίν Τατάρ στηρίζεται επίσημα από το Κόμμα των Εποίκων, τον Ερχάν Αρικλί καθώς και από τμήματα του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP).

Στον αντίποδα, ο Μουσταφά Ακιντζί απέκτησε σημαντική δυναμική, χάρη στη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) κ αι του Τουφάν Ερχιουρμάν. Από κει και πέρα οι κάλπες στα Κατεχόμενα κλείνουν στις 18:00.

Επίσης να υπενθυμίσουμε τι είχε πει πρόσφατα ο Νίκος Αναστασιάδης για το άνοιγμα των Βαρωσιών.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (11/10) ο Ερσίν Τατάρ έκοψε πρώτος το νήμα με 32,35% έναντι 29,84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Τουφάν Ερχιουρμάν (21,68%), Κουντρέτ Οζερσάι (5,74%), Ερχάν Αρικλί (5,36%) και Σερντάρ Ντενκτάς (4,20%) μπορούν να ρυθμίσουν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ενώ μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και η αποχή, που έφθασε στο 41,79% την πρώτη Κυριακή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share