Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στη Σμύρνη: Στους 111 οι νεκροί από το φονικό σεισμό

Δείτε τα τελευταία στοιχεία

3 Νοεμβρίου 2020 21:17
Δεν έχει τέλος το θρίλερ στη Σμύρνη: Στους 111 οι νεκροί από το φονικό σεισμό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στη Σμύρνη για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια που άφησε ο εγκέλαδος των 6,7 Ρίχτερ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας, οι νεκροί από την καταστροφή ανέρχονται, πλέον σε 111, ενώ από τους 1.035 που μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, οι 898 έχουν πάρει εξιτήριο και οι υπόλοιποι 137 παραμένουν νοσηλεύομενοι.

Στο μεταξύ, έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες διάσωσης στα 13 από τα 17 κτίρια που υπέστησαν ζημιές στη Σμύρνη και συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς σε άλλες τέσσερις εγκαταστάσεις, σε τρεις περιοχές.

Τέλος, η Υπηρεσία γνωστοποίησε πως τον μεγάλο σεισμό της Παρασκευής, έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα 1.621 μετασεισμοί, με τους 44 εξ αυτών να είναι ισχυρότεροι των 4 Ρίχτερ.

Απεγκλωβίστηκε κι άλλο κοριτσάκι στην Σμύρνη μετά από 91 ώρες κάτω από τα συντρίμμια

Αν και οι ελπίδες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία είχαν εξανεμιστεί, τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν στο σημερινό μικρό θαύμα: με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα τετράχρονο κορίτσι.

Το κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος της Σμύρνης, της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, Τουν Σόγιεε, τόνισε ότι οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν από τα συντρίμμια το κορίτσι.

Χθες, τα σωστικά συνεργεία είχαν ανασύρει ζωντανά δύο παιδιά: ένα τρίχρονο κορίτσι κι έναν 14χρονο. Μετά τον φονικό σεισμό της Παρασκευής που έπληξε το Αιγαίο, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανήλθε στους 100.

Σχεδόν 150 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ανέφερε σήμερα η τουρκική υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Συνολικά, σχεδόν χίλιοι είναι οι τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τα Δωδεκάνησα, τη Σάμο και τη δυτική Τουρκία.

«Το έδαφος υποχώρησε από τα πόδια μου σαν χαλί»

Ο Μαζλούμ Βεζέκ, δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας Ege Telgraf της Σμύρνης είπε ότι επισκέφθηκε τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου και είδε δεκάδες τραυματίες.

Μάλιστα περιέγραψε τι συνέβη την ώρα της εκδήλωσης του σεισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν σαν «το έδαφος να υποχώρησε κάτω από τα πόδια του σαν χαλί». Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία. Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες.Ή στιγμή που κατέρρευσαν κτήρια

Ο σεισμός στα βορειοδυτικά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σμύρνη. Στα βίντεο που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές της κατάρρευσης κτηρίων.

Τον μεγάλο σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στις 13:51, τουλάχιστον 84 μετασεισμοί, οι 16 εξ αυτών μεγέθους άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τη σεισμική δόνηση.Πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος

O σεισμός διήρκεσε 15 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε γειτονικές πόλεις όπως στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Αμέσως μετά τον σεισμό, ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Σμύρνης Buğra Gökçe, δήλωσε στο τουρκικό δίκτυο «NTV» ότι ορισμένα σπίτια στη Σμύρνη έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Για τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, Μurat Kurum πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share