Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Το συγκινητικό μήνυμα που έστειλαν παιδιά στην μητέρα τους που νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Η αγάπη των παιδιών για την μητέρα είναι τεράστια

3 Νοεμβρίου 2020 16:21
Θεσσαλονίκη: Το συγκινητικό μήνυμα που έστειλαν παιδιά στην μητέρα τους που νοσηλεύεται με κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρία παιδιά έστειλαν ένα συγκινητικό μήνυμα προς τη μητέρα τους, η οποία νοσηλεύεται λόγω κορωνοϊού στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα ότι πέντε είναι οι θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες με το σύνολο να φτάνει τους 647.

Σύμφωνα με το thestival.gr στο πανό που σήκωσαν ο Γιώργος, η Δέσποινα και ο Ευγένης αναγράφεται «μαμά σ’ αγαπάμε» προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους στη μαμά τους, η οποία είναι μακριά τους εξαιτίας της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της και δεν μπορούν να την επισκεφθούν στο νοσοκομείο.

Δείτε την εικόνα:

Θεσσαλονίκη: "Βροχή" τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα μέτρα (βίντεο)

Από τις 10 το πρωί παρατηρείται αρκετά μεγάλη κινητικότητα στους βροχερούς δρόμους της Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε lockdown από τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους, στην οδό Τσιμισκή, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη.

Οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές και σταθερές ταχύτητες, χωρίς όμως να υπάρχει μποτιλιάρισμα. Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην οδό Εγνατία, όπου τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι λιγότερα και οι ταχύτητες λίγο πιο αυξημένες. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην οδό Λαγκαδά.

Μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, η κατάσταση είναι καλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Λιγότεροι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν την αστική συγκοινωνία σήμερα και σε ορισμένες λεωφορειακές γραμμές υπήρχαν και κενά καθίσματα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που προβλέπονται προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα διασποράς του κορωνοϊού, η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να φτάνει το 65%. Από σήμερα στα λεωφορεία των «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» θα υπάρχει η φωτεινή επιγραφή «Πλήρες», όταν αυτά γεμίζουν από κόσμο και ξεπερνούν το παραπάνω ποσοστό. Παρακάτω σε βίντεο από το thestival.gr απεικονίζεται η κίνηση που επικρατεί στος δρόμους.

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η περίοδος του καθολικού lockdown από τους οδηγούς των ταξί, καθώς τα νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη «βάζουν χέρι» στο ταμείο των οδηγών. Στην πιάτσα των ταξί, στην πλατεία Αριστοτέλους, οι οδηγοί είναι ανήσυχοι καθώς, όπως υποστηρίζουν, το δεύτερο lockdown θα είναι χειρότερο από αυτό της άνοιξης, αφού λένε πως είναι άδειες οι τσέπες των πολιτών. «Θα επιστρέψουμε στον τζίρο της Άνοιξης, 30 ευρώ το 12ωρο», τoνίζει ένας εξ αυτών. Σημειώνεται πως στο κόκκινο και γκρι επίπεδο επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης μέσα στα ταξί και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Οι έλεγχοι, από σήμερα στις 06:00 το πρωί που ισχύουν τα νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, είναι συστηματικοί τόσο στις εισόδους και εξόδους του νομού, όσο και στο κέντρο της πόλης, καθώς βρίσκεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αίρεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του grtimes.gr οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους και συστάσεις για το αν οι πολίτες φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη μετακίνησή τους ή το SMS στο 13033. Μάλιστα, οι έλεγχοι γίνονται και μέσα σε αστικά λεωφορεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share