Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Βρέθηκε κρούσμα σε νηπιαγωγείο στην Ιεράπετρα - Σε καραντίνα 50 μαθητές

Θα παραμείνουν 14 ημέρες στο σπίτι τους

3 Νοεμβρίου 2020 11:47
Κορωνοϊός: Βρέθηκε κρούσμα σε νηπιαγωγείο στην Ιεράπετρα - Σε καραντίνα 50 μαθητές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "χτυπάει" ότι βρίσκει στον δρόμο του με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται όλο και πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα ο ιός "χτύπησε" στο 6ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας όπου έγινε έκκληση σε όλους τους γονείς των 50 παιδιών που φοιτούν εκεί ώστε να κρατήσουν τα παιδιά τους σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που βρέθηκε στο σχολείο, απεύθυνε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μακράκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι.

Ο κ. Μακράκης ανέφερε πως μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν και τα δύο τμήματα, δηλαδή όλο το νηπιαγωγείο, για 14 ημέρες, ενώ έχουν γίνει ήδη συνεννοήσεις με το Δήμο Ιεράπετρας, και σε λίγη ώρα αναμένεται να γίνει απολύμανση σε όλο το νηπιαγωγείο. Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες έχουν μπει σε lockdown για τις επόμενες 14 ημέρες με την κυκλοφορία τους να γίνεται μέσω SMS.

Παράλληλα όλα τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, με τον κ. Μακράκη να τονίζει πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν προβλέπεται να γίνει τεστ για όλα τα παιδιά, θα γίνει όμως στους εκπαιδευτικούς. Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, υπογράμμισε πως το παιδί αυτό θα επιστρέψει στο σχολείο μόνο όταν έχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε σε νηπιαγωγείο στην Ιεράπετρα όπου και έκλεισε απευθείας.

Ο κ. Μακράκης ανέφερε πως αυτό είναι το πρώτο τμήμα σχολείου στο νομό Λασιθίου που κλείνει, και όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες στην Ιεράπετρα δείχνουν πόσο εύκολη είναι η μετάδοση του ιού και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη του καθενός στο να συμβάλλει θετικά ή αρνητικά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα 2 τμήματα του 4ου Δημοτικού που έκλεισαν λόγω έμμεσων επαφών των δασκάλων με το κρούσμα στο διπλανό 6ο νηπιαγωγείο, ο κ. Μακράκης, ανέφερε πως δεν έχει καμία ενημέρωση και κακώς έκλεισαν τα τμήματα, αφού αυτό πρέπει να συμβεί μόνο όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολείο, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στο συγκεκριμένο Δημοτικό.

Σε παρόμοιο πνεύμα μίλησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 6ου Νηπιαγωγείο κ. Πλατανάκης, καλώντας όλους τους γονείς των μαθητών να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, και παρά την καλοκαιρία, να «ξεχάσουν» τις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους, για το καλό όλων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share