Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επίθεση στη Βιέννη - Δηλώσεις Μακρόν: «Αυτή είναι η Ευρώπη μας» - «Δεν θα παραδοθούμε»

Όσα ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος στο Twitter

3 Νοεμβρίου 2020 00:25
Επίθεση στη Βιέννη - Δηλώσεις Μακρόν: «Αυτή είναι η Ευρώπη μας» - «Δεν θα παραδοθούμε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μέσα από ανάρτηση του στο Twitter έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον αυστριακό λαό για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη. Σημειώνεται ότι πριν από λίγο κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο φαίνεται να γίνεται εκτέλεση εν ψυχρώ στους δρόμους της Βιέννης.

«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε απόψε από την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας, της Βιέννης. Μετά τη Γαλλία, μια ακόμη φίλη χώρα δέχεται επίθεση. Είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας οφείλουν να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά τη φρικιαστική εισβολή Τυνήσιου ισλαμιστή σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου σκότωσε τρεις πιστούς. Στις 16 Οκτωβρίου, ένας 18χρονος Τσετσένος αποκεφάλισε Γάλλο καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού, προκειμένου να εκδικηθεί για την επιλογή του να παρουσιάσει τα σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Επίθεση στη Βιέννη: Ζωσμένος με εκρηκτικά χτύπησε ο δράστης στη συναγωγή - Τουλάχιστον 7 οι νεκροί

Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης. Στόχος έγινε η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα kronen Zeitung ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός στη συναγωγή πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρομοκράτες.

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα «Kronen Zeitung» έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς.

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει. Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στον δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης. Η «Kronen Zeitung» και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός πυροβολήθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share