Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βιέννη: Βίντεο σοκ - Τον εκτελεί εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου

Υπάρχουν και άλλοι συνεργοί διάσπαρτοι στην πόλη αναφέρουν τα Μέσα

2 Νοεμβρίου 2020 23:50
Βιέννη: Βίντεο σοκ - Τον εκτελεί εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης. Στόχος έγινε η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα kronen Zeitung ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά.

Ωστόσο η αστυνομία πιστεύει πως δεν έδρασε μόνος του καθώς επιθέσεις εκδηλώθηκαν και αε άλλα σημεία της πόλης, με τις αρχές να πιστεύουν πως έως και 7 τρομοκράτες είναι διασκορπισμένοι μεσα στην πόλη.

Την πληροφορία για πολλούς δράστες επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF, ο οποιος τόνισε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός στη συναγωγή πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρομοκράτες. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες πριν την επίθεση κρατούσαν ομήρους σε γειτονικά καφέ και εστιατόρια, αλλά δεν επιβεβαιώνονται.

Από κει και πέρα ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Επίσης η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Τα όσα συμβαίνουν το βράδυ της Δευτέρας, 02.11.2020, στην Βιέννη είναι δραματικά. Η ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF.

Ο Νέχαμερ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πιθανώς νεκροί. Η επίθεση, τόνισε ο υπουργός, φέρεται να διαπράχθηκε από πολλούς δράστες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share