Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επίθεση στη Βιέννη: Ζωσμένος με εκρηκτικά χτύπησε ο δράστης στη συναγωγή - Τουλάχιστον 7 οι νεκροί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά

2 Νοεμβρίου 2020 23:09
Επίθεση στη Βιέννη: Ζωσμένος με εκρηκτικά χτύπησε ο δράστης στη συναγωγή - Τουλάχιστον 7 οι νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης. Στόχος έγινε η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα kronen Zeitung ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός στη συναγωγή πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρομοκράτες.

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα «Kronen Zeitung» έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς.

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει. Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στον δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης. Η «Kronen Zeitung» και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός πυροβολήθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.

Αυστρία: Επίθεση σε συναγωγή και πυροβολισμοί στο κέντρο της Βιέννης (video)

Οπως μεταδίδει η Kronen Zeitung, συναγερμός σήμανε σε συναγωγή στο Seitenstettengasse, το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για πυροβολισμούς στην πλατεία της Βιέννης Schwedenplatz, περίπου 250 μέτρα μακριά.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση προκειμένου να βρει τον δράστη της επίθεσης. Σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας Falter, ο οποίος επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Βίντεο από την επίθεση στη Βιέννη

Πληροφορίες της Kronen Zeitung αναφέρουν ότι δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Ακούστε τους πυροβολισμούς και δείτε πλάνα από το σημείο από βίντεο στο Twitter:

Σύμφωνα με την Der Standard, έχει ήδη δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Franz-Josefs-Kai και η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της Βιέννης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share