Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν γνωστό επιχειρηματία με βαλλίστρα

Ο επιχειρηματίας ήταν γνωστός ως "βασιλιάς των λουκάνικων"

2 Νοεμβρίου 2020 18:33
Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν γνωστό επιχειρηματία με βαλλίστρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Ρωσία και συγκεκριμένα το πρωί μασκοφόροι εισέβαλαν στο εξοχικό Ρώσου μεγιστάνα στα περίχωρα της Μόσχας, που είναι γνωστός ως «βασιλιάς των λουκάνικων», έδεσαν τον ίδιο και την σύζυγό του και αφού του ζήτησαν να τους δώσει τα χρήματα που είχε στο σπίτι του τον σκότωσαν με βαλλίστρα. Παράλληλα δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ και συγκεκριμένα τον πυροβόλησαν στο στομάχι.

Η σύζυγός του κατάφερε να απελευθερωθεί και να διαφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία, όταν όμως οι αξιωματικοί της αστυνομίας έφθασαν στο σπίτι, ο σύζυγός της ήταν ήδη νεκρός, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, οι αρμοδιότητες της οποίες είναι παρόμοιες με του αμερικανικού FBI.

Η Ανακριτική Επιτροπή δεν αναφέρει το όνομα του Ρώσου επιχειρηματία στην ανακοίνωση της, αλλά το τηλεοπτικό δίκτυο REN TV και άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για τον Βλαντίμιρ Μαρουγκόφ, ιδιοκτήτη των αλλαντοβιομηχανιών «Λουκάνικα Οζιόρσκι» και «Αυτοκρατορία του Κρέατος».

Ο Μαρουγκόφ ήταν επίσης ιδιοκτήτης των εταιρειών «Stroi-proekt» και «CK-Teploset». Φρικαλέες και σουρεαλιστικές δολοφονίες ήταν οι πρώτες ειδήσεις στη δεκαετία του 1990 μετά το χάος που προκάλεσε η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά έγιναν πιο σπάνιες από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο τέλος του περασμένου αιώνα.

Οι άνδρες της Ανακριτικής Επιτροπής βρήκαν το φονικό όπλο, μια βαλλίστρα και εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, σ’ ένα χωριό στα περίχωρα της πόλης Ίστρα, μιας πόλης που βρίσκεται δυτικά της Μόσχας, όπου οι εύποροι Ρώσοι έχουν τα εξοχικά τους, τις γνωστές ντάτσες στις οποίες περνούν τα Σαββατοκύριακα.

Εικόνες φρίκης: Έκαψαν άνθρωπο επειδή βεβήλωσε το Κοράνι (Video)

Εκατοντάδες άνθρωποι λιντσάρισαν έναν άνδρα, που τον κατηγορούσαν ότι βεβήλωσε το Κοράνι, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και έκαψαν το πτώμα του, στην πόλη Μπουριμάρι του Μπαγκλαντές, κοντά στα σύνορα με την Ινδία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο όχλος άρπαξε δύο άνδρες που είχαν τεθεί υπό κράτηση, για τη δική τους προστασία, αφού κατηγορήθηκαν ότι πάτησαν το Κοράνι στο μεγαλύτερο τέμενος της πόλης αυτής. Ενώ, ένας 28χρονος στη Γαλλία ομολόγησε ότι μαχαίρωσε και δολοφόνησε τον παιδικό του φίλο ενώ κοιμόταν, επειδή τον διέταξαν οι φωνές που άκουγε μέσα στο κεφάλι του.

«Ξυλοκόπησαν τον έναν μέχρι θανάτου και κατόπιν έκαψαν το πτώμα», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αμπίντα Σουλτάνα. Ο δεύτερος, αν και τραυματισμένος, κατάφερε να διαφύγει.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι επιτέθηκαν σε ένα γραφείο του δήμου, όπου βρίσκονταν οι δύο άνδρες. Η αστυνομία προσπάθησε να τους ηρεμήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το πλήθος τους άρπαξε και μετά πυρπόλησε το γραφείο. Το πτώμα του θύματος το έκαψαν στον δρόμο.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται σε μια περίοδο που στο Μπαγκλαντές, οι κάτοικοι του οποίου στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι, εντείνεται ο θυμός μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις γελοιογραφίες που εικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν αυτήν την εβδομάδα στις αντιγαλλικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ντάκα και την πόλη Τσιταγκόνγκ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share